Memura rapor ayarı

Memura rapor ayarı
Hastalık raporlarındaki yönetmelik değişti.Tek hekim tarafından verilen 20 günlük rapor süresi 10 güne düşürüldü. Bir yıl içinde 40 günü geçen...


Hastalık raporlarındaki yönetmelik değişti.

Tek hekim tarafından verilen 20 günlük rapor süresi 10 güne düşürüldü. Bir yıl içinde 40 günü geçen raporlar için kurul şartı getirildi. Devlet memurlarına verilecek hastalık raporları hakkındaki yönetmelik değişti. Yeni yönetmeliğe göre memura tek hekim raporuyla bir defada en çok 10 gün rapor verilebilecek. Raporda kontrol muayenesi öngörülmesi halinde, tek hekimtarafından en çok 10 gün daha rapor düzenlenebilecek. Ayrıca memura bir takvimyılı içinde tek hekim tarafından verilecek raporların toplamı da 40 günü geçemeyecek. Bu süreyi geçen hastalık raporları, sağlık kurulunca verilecek.

6 AY REFAKAT İZNİ


Tek hekim tarafından düzenlenen hastalık raporlarının süresinin, gösterilen zorunluluk üzerine 40 günü aşması halinde, raporun geçerli olması için resmi sağlık kurulunca onaylanması zorunlu olacak. Aile hekimi ve kurumtabiplerinin vereceği raporlar da tek hekimraporu kapsamında değerlendirilecek. Öte yandan memurların refakat izni alabilmesi için baktıkları kişilerin sağlık durumlarını bundan böyle raporla belgelemeleri gerek. Bu halde memura 3 ay refakat izni verilebilecek. Bu süre aynı koşullarda bir katına kadar da artırılabilecek.


Kanser e 18 ay izin


Memura,
kanser, verem ve akıl hastalığı gibi uzun süreli tedavi gerektiren hastalığı halinde 18 aya kadar, diğer hastalık hallerindeyse 12 aya kadar izin verilebilecek. İzin süresinin sonunda, hastalığının devam ettiği resmi sağlık kurulu raporuyla tespit edilen memurun izni, bu sür eler kadar uzatılacak. Bu sürenin sonunda iyileşmeyen memur hakkında ise emeklilik hükümleri uygulanacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.