Mehmetçik Vakfı hayırseverlerin yardımını bekliyor

Mehmetçik Vakfı hayırseverlerin yardımını bekliyor
 Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü Büyükkantarcıoğlu, yardımseverlere, yapmayı düşündükleri bağışlar için vakfı adres göstererek bugüne kadar...

 

Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü Büyükkantarcıoğlu, yardımseverlere, yapmayı düşündükleri bağışlar için vakfı adres göstererek bugüne kadar 523 milyon lira yardımda bulunduklarını belirtti.

 

KOCAELİ (AA) - Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü emekli Tümgeneral Tamer Büyükkantarcıoğlu, yardımseverlere, kazançlarından yapmayı düşündükleri bağışlar için vakfı adres göstererek bugüne kadar 44 bin kişiye yaklaşık 523 milyon lira yardımda bulunduklarını bildirdi.

 

Büyükkantarcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vakfın, kutsal vatan hizmeti için TSK'ya katılan ve herhangi bir nedenle vefat eden veya şehit olan Mehmetçiklerin aile efradı ve çocukları ile gazi ve vazife malullerine bakım ve eğitim yardımı yaptığını anımsattı.

 

Her ay birinci dereceden malul Mehmetçik'e bin 80, gerekli şartları taşıyan Mehmetçiklerin üniversitede okuyan çocuklarına 720 lira, vefat eden veya şehit asker ailelerine ise bir defaya mahsus 42 bin lira yardım yaptıklarını belirten Büyükkantarcıoğlu, ayrıca gaziler ile şehit ailelerine ziyaretlerde bulunduklarını ve bunun memnuniyet ile karşılandığını dile getirdi.

 

Yıllık yardımlarının yüzde 30'unun bağışlardan karşılandığını ifade eden Büyükkantarcıoğlu, "Ayrıca vakfımızın kurduğu 4 şirketten elde edilen gelirler ile yardımları yapabiliyoruz. Bir defaya mahsus ve sürekli yardımlarımız var. Vakfımız, Mehmetçiklerimiz hangi nedenden dolayı hayatını kaybederse kaybetsin ailesine yardım ediyor" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.