Mehmet Yürekli: İslam alemini sarsan alarm..

Mehmet Yürekli: İslam alemini sarsan alarm..
Sezai Karakoç: “Şu anda dünyada sadece 3-4 devletin varlığından söz edilebilir. Diğerleri giderek devletlik vasıflarını kaybetmektedirler. Onun için bu bir alarmdır Müslümanlar için. İran ve Türkiye güvenmesin, benim devletim var diye.."

İslam alemini sarsan alarm..

adanapost, Sezai Karakoç’un 13.10.2013 tarihli Yüce Diriliş Partisi Üsküdar İlçe Teşkilatı Açılış Töreni konuşmasını yayınlayarak devlet problemini gündeme taşımakta ve üstadın görüşlerini kamuoyunun dikkatine yeniden sunmaktadır. Bu konuşmada çağımızda devlet olgusu irdelenmekte ve İslam milletinin devletsiz kalışına dikkat çekilerek içine düştüğü bunalımdan çıkış yolu olarak İslam devletinin kurulması önerilmektedir.

Sezai Karakoç, Müslümanların sadece tevhid akaidesine değil, aynı zamanda bir sosyal sisteme, bir düzene, bir medeniyete sahip olduklarını hatırlatarak, Hazreti Muhammed'in de devlete önem verdiğini ve Medine’ye hicretten hemen sonra devlet kurduğunu vurgulamaktadır.

Üstat Karakoç, Müslümanların büyük bir devlet geleneğine sahip olduğuna dikkati çekmektedir: "Bu gelenek, iyi kötü tam olarak 1918'e kadar gelmiştir. Tarihi zaruretler ve yenilikler buna bir nokta koymuştur.[1]

Sezai Karakoç, “Fakat yüz yıldır böyle dağınık, küçük devletçikler halinde varlığımızı koruyoruz. Teknolojinin artması ve silah gücünün gelişmesiyle artık devlet kavramı yerini gittikçe devleşen güçlere bırakmıştır. Dil alışkanlığı olarak halen küçük devletçiklere de devlet diyoruz ancak gerçekte böyle bir vasıfları yok. Bunlar bir takım kuruluşlardır. Bu kuruluşlar da birtakım devletlere bağlı olacaklardır.” demektedir.

Karakoç, devlet değerlendirmesi yaptığı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şu anda dünyada sadece 3-4 devletin varlığından söz edilebilir. Diğerleri giderek devletlik vasıflarını kaybetmektedirler. Onun için bu bir alarmdır Müslümanlar için. İran ve Türkiye güvenmesin, benim devletim var diye. İşte Mısır, Suriye ve Afganistan'ı görüyoruz. Bu neyin krizidir, düşünülmelidir. Çünkü bunlar içeriden çökmüştür."

Sezai Karakoç, Müslüman ülkelerinin artık devlet olmaktan çıktığını vurgulayarak, İslam Birliği’ni gerçekleştirmenin şart olduğunu; nitekim Avrupa'nın da bu krizi gördüğü için AB'yi kurma yoluna gittiğini söyledi. İslam Devleti, İslam Milleti'nin bütünün sorumluğunu üstlenip İslam Ülkesi'nin güvenliğini sağlayacak ve İslam Medeniyeti ile adaleti ayakta tutacaktır.

Mevcut halkı Müslüman olan devletler, Kuvva-i Milliye hükmündedir. İç işlerinde herkes bağımsız ama ekonomi ve dış politikada ortak hareket etmek üzerine birleşip bağımsız bir büyük devlet olabilirler. Birleşmiş Milletler türü ya da Avrupa Birliği türü bir birlik neden kurulmasın? Hıristiyanların başardığı siyasi birliği Müslümanlar niçin başaramasın?

Ortak savunma, devletlerin savunma yükünü de hafifletecektir. Pakistan’daki 300’ün üzerindeki atom bombası da hesaba katılırsa büyük genç nüfusuyla karşı konulamaz orduya sahip olacaktır.

yazının devamı..

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.