Mehmet Yaman: ''evet' diyecek birisiyim...'

Mehmet Yaman: ''evet' diyecek birisiyim...'
Ben AKP’li değilim. Emekli Hakim, Emekli Noter ve Halen Avukat olup, 72 yaşını idrak etmiş, sürekli okuyup inceleyen birisi olarak 'evet' diyecek birisiyim, referandum çalışmalarının seviyeli ve ilkeli olması gerekir..

Mehmet Yaman Sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Referandum Tartışmalarıyla İlgili Zaruri Bir Açıklama:

Önümüze gelecek maddelerden 18 yaş ve 600 vekil maddeleri tartısılabılir. Ancak diğer maddelerin tümü teknik ve siyaset bilimi açısından ülke yararına olduğuna inanıyorum. Bunu 50 yıla yakın bir süredir hukukun her dalında görev yapmış ve Y.H.K. ile HSYK'nın yapısını ve eski üyelerini çok iyi tanıyan ve halen Ankara barosunda avukatlık yapan bir hukukçu olarak söylüyorum.


Mesela, Y.H.K. ve HSYK'nın tarihi boyunca bağımsız ama hep, siyasal ve ideolojik tercihleri doğrultusunda taraflı olduklarını yakinen şahsi belgeler ışığında bilen ve yaşayan birisi olarak "tarafsızlık" ilavesini çok isabetli görüyorum. 


Ancak muhalefet maddelere teknik yaklaşmıyor ve kulvar değiştirerek iktidarı başka kulvara çekmeye çalışıyor. İktidar da bu oyuna geliyor. İktidar acilen bu kulvarı terk edip maddeleri adam gibi anlatsın. Yoksa halkın kafasını CHP’li dostlar basarıyla karıştırıp yalan ve iftira havuzunda yüzdürüyorlar.


Bazı hayırcı dostlar da CHP’nin bakış acısı ve yanlış sloganlarına sığınıyorlar. Onlar muhalefetlerini CHP birlikteliğinden ayrı ve kendilerine özgü ciddi teknik argümanlarla yapmalılar. Yoksa yanlış algılatmalar felaket tellallığı olur.


Ben AKP’li değilim. Emekli Hakim, Emekli Noter ve Halen Avukat olup, 72 yaşını idrak etmiş, sürekli okuyup inceleyen birisi olarak (ki,11 kitabim var, halen Bingöl gazetesi ile adana-medya yenigun gazetesi yazarlığı yapıyor ve internet gazetesi olarak ta haber111 ile ideal haber gazetelerinde bagimsiz bir bicimde olan ve olması gerekenleri takdir ve tenkitlerimle yazıyorum) evet diyecek birisiyim, referandum çalışmalarının seviyeli ve ilkeli olması gerektiğini, bilimsel bir okjektivite taşıyan teknik bır yaklaşımla değerlendirmelerin yapılması, hele okumuş aydınların temel ilkelerinin bu olması gerektiğini, ‘evet’çi ve ‘hayır’cı herkese sevgilerimle teklif ediyorum. Hepimiz bu güzel ülkenin ortak sahipleri ve vatandaşlarıyız. Bunun gerektirdiği sorumluluğu saygıyla taşımalıyız.
Saygılar.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.