Medya Platformu Derneği: Esefle Kınıyoruz...

Medya Platformu Derneği: Esefle Kınıyoruz...
Katılmış oldukları bir TV programında galeyana gelerek Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ve Ak Parti’ye destek olan vatandaşlar ile ilgili hadsiz ve yersiz cümleler kuran Metin AKPINAR ve Müjdat GEZEN’i esefle kınıyoruz.

Esefle Kınıyoruz...

Katılmış oldukları bir TV programında galeyana gelerek Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ve Ak Parti’ye destek olan vatandaşlar ile ilgili hadsiz ve yersiz cümleler kuran Metin AKPINAR ve Müjdat GEZEN’i esefle kınıyoruz.

Ülkemizde maalesef Basın Özgürlüğü yanlış anlaşılmakta ve sınırsız bir hak olarak görülmektedir. Bu halde de medya organlarında travmatik bir hakaret alanı açılmaktadır. Eleştiri yahut övgü noktasında objektiflikten uzak ve dahası hakarete varan ifadeler gördüğümüz gibi toplumu galeyana getirme ve suça yönlendirme gibi sınırları zorlayıcı ve suç olabilecek beyanlar ile karşı karşıya kalmaktayız. Daha önce de Fox TV kanalında Fatih Portakal’ın ifadeleri bu yönden değerlendirilmelidir. Haber verme eylemi objektif ve yansız olması gerekir iken devamlı surette tek taraflı ve provokatif söylemler toplum barışını dinamitlemektedir. Bu hususlara da ayrıca dikkat edilmelidir.

Toplumun öncüleri olması gereken sanatçıların maalesef Ülkemiz’deki yaklaşımları, ilkel ve çağdışıdır. Bir medeniyet tasavvuru olmaksızın, karma ve melez değerler ile ülkesine ve halkına yabancı bu güruhun sanatçı olma vasıfları da sadece tabeladan ibarettir. Bu nedenle değişik platformlarda özellikle Müjdat Gezen gibi vasıfsız ve yeteneksiz şahsiyetlerin boy gösterip topluma ve Halkın desteklediği parti ve Cumhurbaşkanına hadsizce parmak sallaması ve darbe vs gibi demokrasi ve insanlık dışı eylemler ile tehdit etmesi kabul edilemez.

Maalesef halkın sempatisini kazanmış olduğunu düşündüğümüz Metin Akpınar’ın da katıldığı tv programında diğer katılımcıların şovenist ve arkaik düşüncelerine katılması ve galeyana gelerek darbe çığırtkanlığı yapması kendisine yakışmamıştır. Çukur düşüncelere sahip kişilerin bu ülkeye hiçbir katkıları olmadığı halde güya sanatçı olarak anılmaları kendi içerisinde bir çelişki olmakla birlikte Metin Akpınar’ın da bu çukur düşüncenin içine düşmüş olmasına ancak üzüldüğümüzü ifade etmek isteriz.

Her ne kadar haklarında Savcılıkça soruşturma açılmış ise de asıl ceza, toplumun sempatisini kaybetmiş olmaları ve sanatçı olmaktan çok sığ bir siyaset malzemelerine dönüşmüş olmalarıdır. Bu nedenle Medya Platformu Derneği olarak bu yaklaşımı onaylamadığımızı ve söz konusu şahısların düşük seviyeli beyanlarını kınadığımızı tüm kamuoyu ile paylaşırız.

Medya Platformu Derneği

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.