Meclis'teki Muharrem orucunda CHP şoku

Meclis'teki Muharrem orucunda CHP şoku
 CHP Milletvekili Sabahat Akkiraz'ın başvurusu üzerine TBMM'de Aleviler için kutsal olan Muharrem Ayı dolayısıyla iftar düzenlendi. Ancak iftara tek...


 

CHP Milletvekili Sabahat Akkiraz'ın başvurusu üzerine TBMM'de Aleviler için kutsal olan Muharrem Ayı dolayısıyla iftar düzenlendi. Ancak iftara tek bir CHP'li milletvekili katılmadı. Ak Parti'den ise iftara pek çok katılım vardı.

Hatta Muharrem iftarları için TBMM Başkanlığı'na dilekçe veren Sabahat Akkiraz bile yoktu.

Akkiraz'ın başvurusu üzerine TBMM'de Aleviler için kutsal olan Muharrem orucu boyunca iftar düzenlenmesi, etsiz ve soğansız sebze yemekleri çıkartılması kararı alınmıştı.

Star gazetesinin internet sitesinde yer alan habere göre bu çerçevede ilk iftar bugün akşam saatlerinde yapıldı. Ancak her fırsatta AK Parti'yi Alevi haklarını gaspetmekle suçlayan CHP'lilerden tek ismin bile iftara katılmaması dikkat çekti. Öyle ki Muharrem iftarları için TBMM Başkanlığı'na dilekçe vererek bu aya özel menülerde düzenleme isteyen Sabahat Akkiraz bile iftarda yoktu.

Ak Parti'den ise Muharrem ayının ilk iftarına çok sayıda katılım vardı. AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Ayşenur Bahçekapılı, Meclis İdare Amiri Salim Uslu, Ak Parti'nin Alevi kökenli İstanbul Milletvekili İbrahim Yiğit ve çok sayıda AK Partili milletvekili Muharrem iftarını yaptı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.