Mahmut Eraslan: Tunceli Valisi ve STK’lar..

Mahmut Eraslan: Tunceli Valisi ve STK’lar..
Mahmut Eraslan: "Devlet sadece Tunceli’de değil tüm Türkiye’de her kesime kucak açmalı, önyargı ve protokol hastalığından kurtulmalı, devlet vatandaşına güvenmeli, güler yüz göstermeli.."

tunceli-valisi-ve-stk-2.jpg

Tunceli Valisi ve STK’lar…

Adana sivil inisiyatif meclisi (ASİM) heyeti olarak bir süredir şehirlerimizi ziyaret ediyor, STK ve platform başkanları ile bir araya geliyoruz. Sadece fiziki değil, zihni olarak ta değişen bir Türkiye görüyoruz. Elbette değişim il yöneticileri STK’ların işbirliği, ufku, samimiyeti ve sahadaki gayretlerine göre şekilleniyor ve sonuç alınıyor.

Onlarca il ziyaretlerimizin sonuncusu ve son durumunu merak ettiğimiz Tunceli’ye sıra gelmişti.

Pülümür Tunceli yolunda bir miktar tedirgin olsak ta yollar hem sakin hem güvenliydi, çok sıkı ve sıkıcı bir denetim yerine, modern cihazlarla güvenlik önlemleri ve gereken tedbirler alınmış, asker ve polislerimiz hedef olmaktan çıkmış görmek bizleri çok memnun etti.

ASİM heyetimizi, İHH il temsilcisi Sayın Bülent Süner’in samimi ve sıcak karşılamasının ardından 15 Temmuz Şehitleri Parkına geçtik. Tunceli Valiliği ve Türkiye Hava Sporları Federasyonu tarafından organize edilen ve ilk defa yapılan Türkiye Yamaç Paraşütü Akrobasi Şampiyonası ve bir dizi etkinliklerin olduğu alanda Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Sayın Tuncay Sonel’in misafiri olduk, samimi bir ortamda bazı konular hakkında istişareler yaptık.

 

tunceli-valisi-ve-stk-3.jpg

Valimiz etkinlik boyunca yanına gelen her çocuk ile yakından ilgilendi, oyuncaklar hediye etti, tekne turu yaptırdı, hatıra fotoğrafları çektirdi.

Etrafını dolduran bürokrat, STK temsilcisi, vatandaş hiç kimseye protokol uygulamadan yakından ilgili davrandığına şahit olduk.

Valimizin ikramı ile sadece çocuklar değil, bizde Uzun çayır Baraj Gölü'nde tekne turu yaptık. AFAD, belediye çalışanı, işçi, birçok kişiye Vali ve çalışmalarını sorduk sadece bugün böyle değil her gün böyle cevabını aldık. Tunceli için çok yoğun bir tempoda çalışmalarını sürdürdüğünü hem gördük, hem Tunceli halkından dinledik.

Adana’lı Vali, Tunceli’de çok tutmuş renkli bir kişilik samimi ve sıcak bir Adanalı…

Terörle anılan Tunceli, güvenli ve şirin bir yer. Adana gibi kaderi maalesef olumsuzluklarla anılmak ama sıra dışı bir Vali işe el atmış, konuşmak yerine sahaya inmiş iş yapıyor.

Tunceli, terörden arındırılırmış, çehresi değişmeye ve etkinlikleri ile anılmaya başlamış.

Burası Tunceli; Bir gün bir Vali gelir, "Tanımakla başlar her şey" der ve şehrin kaderi değişir.

Devlet sadece Tunceli’de değil tüm Türkiye’de her kesime kucak açmalı, önyargı ve protokol hastalığından kurtulmalı, devlet vatandaşına güvenmeli, güler yüz göstermeli.

Devlet Mülki Amirleri, Siyasetçileri, Bürokratları, STK’ları ile el ele vererek, hizmeti istişareler ve işbirliği ile sahada iş yapacak ki başarı elde edilsin Türkiye büyüsün.

Yirmi civarında il ziyaretimiz, yüzlerce STK temsilcileri ile istişarelerimiz sonucunda nerdeyse her ilimizde yaşanan sorunlar ve çözümleri doğusundan batısına aynı…

Yaptığımız ziyaretler sonucunda AK Parti (ülkeyi yöneten irade olduğu için), Diyanet ve STK’lar hakkında bir rapor hazırlamak suretiyle kısa bir süre sonra başta başkan Sayın Erdoğan olmak üzere ilgi kurumlar ve bakanlıklara raporlar ziyaret edilerek sunulacak ve kamuoyu ile sonuçları paylaşılacaktır.

yazının devamı..

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.