Mahmut Eraslan: Kısa kısa..

Mahmut Eraslan: Kısa kısa..
Mahmut Eraslan: 'Tüm siyasi partilere eşit mesafede, ilkeli, sivil,  bağımsız çizgisiyle insanlık için yapılan her türlü meşru ve iyi işlerin destekçisi, ırk ve din ayrımı yapmadan, mazlumların yanında, zalimlere karşı işlerini istişare ile icra eden ASİM

Kısa kısa

ASİM(Adana sivil inisiyatif meclisi)

ASİM; İHH, İMH, Ensar Vakfı, Hayrat Vakfı, Medeniyet Vakfı, Davet ve Kardeşlik Vakfı, Safa Vakfı, Yardım Eli, Anadolu Platformu, Mustazaflar cemiyeti gibi ulusal ve yerel de faaliyetlerini sürdüren yetmiş STK yöneticisinin katılımı ile her ay düzenli olarak bir araya geliyor.

Tüm siyasi partilere eşit mesafede, ilkeli, sivil,  bağımsız çizgisiyle insanlık için yapılan her türlü meşru ve iyi işlerin destekçisi, ırk ve din ayrımı yapmadan, mazlumların yanında, zalimlere karşı işlerini istişare ile icra eden ASİM, HDH Medya’nın 3.Yıl kutlaması yılın en iyileri ödül töreninde yılın en başarılı STK’sı seçildi.

 

Belediye Başkanları Ne Zaman Çalışacaklar?

Bir süre önce domuz çiftlikleri ile gündeme gelen Adana'da bataklık alanda piyasaya sürülmek üzere kesilen at ve eşek kemikleri ile kafaları bulunmuş.

Şehir merkezinde onlarca araç, yüzlerce zabıta seyyar satıcıları enselemek için pusu atarken kesimhaneler ve denetimsiz işyerleri sağlığımızı tehdit etmeye devam ediyorlar.

Adana Büyükşehir başta olmak üzere, ilçeler dâhil örnek bir çalışması olan veya ortaya koyduğu proje ile göz dolduran bir tane belediye başkanı var mı?

Sıradan sorunlar bile çözülmedi, birçok ilimiz yeniden inşa edilip çehresi değişirken Adana’da hala trafik, yol, kaldırım, bulvar, alt yapı, üst geçit gibi konuları konuşmaya devam ediyoruz.

Başkanlar seçim sürecinde kamuoyu ile paylaşılan projelerden kaç tanesini hayata geçirildi?

 

Bakan Soylu’nun Çıkışı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terörle ve uyuşturucuyla mücadelenin eş zamanlı ve aynı tempoda sürdürülmek zorunda olduğunu vurgulayarak,

"Okulun çevresinde bir uyuşturucu satıcısını gördüğümüz zaman beni ne kadar kınarlarsa kınasınlar, ne kadar eleştirirlerse eleştirsinler o uyuşturucu satıcısının ayağını kırmaya polis görevlidir. Benim ülkemin gencinin canına mal olacak bir kişiye gereğini yerine getirme görevidir. Suçunu bana atsın" dedi.

Konu kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor, tartışmacılardan dikkatimi en çok çekenler gazeteciler ve siyasetçiler oldu.

Bu güne kadar birçoğunun uyuşturucu ile mücadelede katkı diyebileceğimiz ciddi manada ne bir eylemleri ne söylemleri olmuş..

Tepki verenlerde cılız yüzeysel ve birkaç sembolik söylemle sınırlı kalmış kişiler.

Uyuşturucu baronları, satıcılar ve kullanıcılarına karşı verilen mücadelede gerekli desteği veremeyenler, uyuşturucu ile mücadelede kararlı olan bakana karşı neyin mücadelesini veriyorlar ki?

Elbette Soylu’ya da sormamız gereken birkaç soru var, polis gerekeni yapar bu konuda hiç kimsenin şüphesi yok fakat iş mahkemeye taşındığı takdirde sonu ne olur, bunu sizde bizde poliste az çok biliyoruz.

yazının devamı..

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.