Mahmut Eraslan: Kerbela’dan bugüne işlenen cinayetler..

Mahmut Eraslan: Kerbela’dan bugüne işlenen cinayetler..
Mahmut Eraslan: "Yeryüzünde yaşanan tüm bu acıların, işkence, kan ve gözyaşlarının müsebbibi Müslüman coğrafyaların, kukla yöneticileri ve bu zalimlere karşı çıkmak yerine çanak tutanlardır.."

asim-2-005.jpg

Kerbela’dan bugüne işlenen cinayetler

 

Matem günlerimi yoksa intikam günlerimi ya da söylendiği gibi Kerbela etkinlikleri mi?

Bu nasıl bir sevgidir, yüzyıllardır süregelen acı ve gözyaşları ile merasimler düzenleniyor. İnsanlar kendilerini zincire vurmakla kalmayıp karşıt gördüklerini işkenceye alıyor, camileri, hedef alıp cemaatleri havaya uçuruyorlar…

Hz. Hüseyin’i sahiplenme adına işlenen cinayetler, dökülen kanlar ve sonunda gelinen nokta

Kan davası!

Şiiler saldırıyor, öldürüyor da Sünniler boş mu duruyor?

Bazı bölgelerde Sünni ve Şiiler karşılıklı camilere ve cemaatlere saldırı düzenliyorlar!

Yahudi veya Hristiyan biri diğerine mezhep farklılığından dolayı Sinagog veya kiliselere saldırı yapmıyor, ama arzın imarı insanlığın ıslahı için çalışması gereken Müslümanlar birbirlerine karşı cihada devam ediyorlar(!)

Bir insanı öldürmenin tüm insanlığı öldürmeye denk olduğunu, bir insanın hidayetine vesile olmanın dünya ve içindekileri kurtarmaya denk olduğu ilahi mesajını kime, nasıl izah edebiliriz ki?

Geçen tarih o dur ki mızrağın ucuna ayetler yerleştirilip atılırken bu gün ayetlerinden oluşturulan mızraklarla Müslüman kanı akıtılıyor.

asim-7.jpg

Bu gün İran ve Suudi Arabistan bir araya gelseler, birlikte küfre karşı tavır belirleseler, İsrail diye bir yer olur muydu?

Eğer Mısır yönetimi tavrını ümmetten yana koymuş olsaydı, Filistin ablukaya alınıp ambargo uygulanabilir miydi?

Halkın oyları ile yönetime gelmiş ve Mısır zindanlarında işkence altında ölümü bekleyen kardeşlerimize zulmeden darbeciler, Yemen’de çocukları katleden Suudi yönetimi, Suriye’de sivil katliamlarına katkı veren İran devrim muhafızları ve daha niceleri…

Eğer silahlarını “la ilahe illallah” diyen Müslümanlara değil de Müslüman düşmanı, işgalci katillere karşı doğrultsa, onlara karşı birlikte saf tutsalardı, İslam coğrafyalarında yaşanan yokluk açlık sefalet savaş kısacası insanlık bu hallerde bu durumlarda olur muydu?

Eğer bir ülkede çocuklar, kadınlar, yaşlılar öldürülüyor, hastaneler ve okullar vuruluyorsa kimse bize cihattan, şehadetten bahsetmesin. Kim hangi mezhep bu olanlar karşısında alkış tutuyorsa canı cehenneme…

ASİM’den ‘Ümmet İftarına Davet’e Yoğun İlgi

Hiç kimse bir acıyı bir diğer acıyla, bir ölümü diğer ölümle, bir mezhep diğer mezheple yarıştırıp vuruşturup kendi tabi olduğu yere meşruiyet kazandırmaya, kendilerini haklı çıkarmaya çalışmasın.

Yeryüzünde yaşanan tüm bu acıların, işkence, kan ve gözyaşlarının müsebbibi Müslüman coğrafyaların, kukla yöneticileri ve bu zalimlere karşı çıkmak yerine çanak tutanlardır.

Ülkeler arasında işbirliği, ticaret, askeri tatbikat vs. anlayış ile karşılayacağımız olağan şeylerdir.

Lakin kendi koltuklarını korumak için kardeşlerimiz kurban ediliyorsa, namusları kirletiliyorsa, eğer ortada hak hukuk savaşı yerine mezhep savaşı veriliyorsa ortada kirli bir ilişki varsa, Müslümanlara karşı kâfirlerle işbirliği yapılıyorsa bizim zulmeden zalimler arasında bir tercihimiz olamaz, ne Amerika ne Rusya, ne Suudi Arabistan ne İran’ı birini diğerine tercih edemeyiz.

asim-026.jpg

Eğer bu gün Hz. Muhammed, Hz. Hüseyin yaşasaydılar, bu yaşananları ve Müslümanların içerisinde bulunduğu durumu nasıl yorumlar, nasıl bir tepki verirlerdi?

Onlar ebedi âleme göç ettiler ve inşallah cennettedirler ama baki olan Allah tüm bu olup bitenleri net bir şekilde görmekte, kayıt altına aldırmaktadır.

Akıbetimizin ne olduğunu bilmediği halde hesap üstüne hesap yapan biz zavallıların, mahşer gününde sinemizde olanları, tüm yaptıklarımızı ertelediklerimizi ve yanıldıklarımızı Allah bize haber verecektir.

Azrail gelip yakamıza yapışmadan önce, kendimize çeki düzen verip tövbe ederek toparlanmazsak korkarım Allah’ın azabı zalimlere dokunmakla kalmayacak bizi de içerisine alıp helak edecektir.

yazının devamı..

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.