Mahmut Eraslan: ‘Erdoğan kazandı..’

Mahmut Eraslan: ‘Erdoğan kazandı..’
Türkiye halkı yönetim sistemi konusunda kararını verdi, Askeri darbe ile değil sivil siyaset eliyle sistem değişecek.

Bir tarafta Erdoğan diğer yanda CHP, MHP liderine rağmen hayırcılar, HDP, SP, Vatan partisi, FETÖ, PKK ve en önemlisi Avrupa vardı. Referandumda sonuç tüm tahminlere anketlerin aksine sürpriz oldu.

Hayır, oyu vereceklerin vatan haini olarak tanımlanması, cumhurbaşkanı danışmanlarının yorumları, eyalet konusu, FETÖ mağdurları, AK Parti kırgınları, on sekiz yaş adaylık konusu, milletvekilleri sayısının altı yüze çıkarılması gibi birçok etken % 60’ların altına düşmesine sebep oldu.

Erdoğan %51 aşarak evet oyu aldı.Diğer tarafta hayırcıların toplamı %48’lerde kaldı bunları birde her bir partiye dağılımı yapılırsa tüm partilerin bir Erdoğan etmediği ortaya çıkıyor-ki tüm liderlerin hem başarılarını hem de liderliklerini gözden geçirmeleri gerekiyor.

Sayın Cumhurbaşkanı elde ettiği başarıya rağmen daha iyi bir sonuç alabilirdi. Sonuçları değerlendirirken bundan sonraki süreçte daha dikkatli olmalı ve danışmanlarını gözden geçirmelidir. Sayın Cumhurbaşkanı artık partili olacağına göre, AK parti içinde hızlı bir şekilde temizlik yapmalı ve fabrika ayarlarına dönmelidir.

Bizde halk olarak artık kendi gücünün farkına varmalı, STK’larımız daha sivil, daha şeffaf olmalıdır.

Erdoğan kazandı -  yazının devamı...

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.