Macaristan'da '' İnsan ve Eğitim '' Semineri

Macaristan'da '' İnsan ve Eğitim '' Semineri
Eğitimci yazar Dursun Ali Taşçı  Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de Türk Macar İşadamları Derneği ( TÜMİSAD )'nde seminer verdi. Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı Osman Şahbaz açılış konuşmasında, Macaristan'da üniversiteler ve  akademik hayat hakkı.

i̇nsan---eğitim-3..jpg

Macaristan'da '' İnsan ve Eğitim '' Semineri

Eğitimci yazar Dursun Ali Taşçı  Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de Türk Macar İşadamları Derneği ( TÜMİSAD )'nde seminer verdi. Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı Osman Şahbaz açılış konuşmasında, Macaristan'da üniversiteler ve  akademik hayat hakkında bilgi verdi.

Kadın erkeğin gurbeti, erkekse kadının vatanıdır
Dernek üyeleri ve katılımcılar Taşçı'nın TÜMİŞAD Budapeşte merkez ofisinde ''İnsan ve Eğitim'' konulu seminer sunumunu ilgi ile dinledi. İnsanların fıtratlarını yaşamalarını gerektiğini belirten Taşçı ''Batı eğitim sisteminde beş duyunun ötesinde bir açılım yoktur. Toplumun en küçük parçası ailedir. Aile olmadıkça yeryüzünde insanın eğitilme şansı yoktur. Kadın erkeğin gurbeti erkekse kadının vatanıdır. İkisi bir araya geldiğinde çocuk bayrağı göklerde dalgalanır. Toplum oluşur. Toplumun olmadığı yerde yabancılaşma olur.
Allah insana fıtrat nakşetmiştir. Fıtrat insanın atomudur. Eğer fıtratınızı geliştirmez  ve beslemezseniz bataklığa dönüşürsünüz. İnsanoğlunun fıtratında sonsuz yaşama duygusu vardır. Yapılan sağlam devasa binalar bunun sonucudur. Ahiret varlığının göstergesidir bunlar. Peki fıtrattaki bu duyguyu biz nasıl beslemeliyiz daha öteye nasıl taşımalıyız? İbadetler fıtratın bahçesidir.  İşte bunu Cenab-ı  Hak peygamberleri vasıtası ile bize bildirmiştir. Çok fazla birşey yapılması gerekmiyor sadece  ''Sana yapılmasını istemediğin birşeyi başkasına karşı yapma''temel ahlak kuralı  uygulansa insan bütünüyle eğitilmiş olur. İnsan'ı bu ilkede buluyoruz'' dedi.  Seminer sunumunun sonunda katılımcıların sorularını da cevaplayan Taşçı Dernek yönetimine ve üyelerine sıcak misafirperverliklerinden dolayı çok teşekkür etti. 

Eğitimde her noktada bir adım ötesine ulaşmalıyız ve başarmalıyız

TÜMİŞAD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Şahbaz  ''Gerçekten insanı, kendimizi tanımamız gerekiyor, insan olmamızın ve kalmamızın ortak paydaları olduğu bir gerçektir. Her şey kendimizi tanıma, öğrenme yolculuğudur. İçimizdeki değerler ancak böyle sağlıklı bir şekilde hayat bulacaktır.. Sürekli öğrenerek gerçek öğreticiler olabiliriz. Değerlerimizi yaşatmalıyız. İçimizde yaşatmadığımız değerleri bir başkasına aktaramayız. Eğitimde her noktada bir adım ötesine ulaşmalıyız ve başarmalıyız'' dedi. Eğtimci yazar Dursun Ali Taşçı'ya değerli sunumlarından dolayı çok mutlu olduklarını ve çok teşekkür ettiklerini belirten Başkan Şahbaz, yazar Taşçı'ya kıymetli Macar yazar rahmetli  dünya çapında ve özellikle Avrupa’daki birçok bilimsel çalışmada yer almış  Türkolog Prof.Dr.. György Hazai'nin hayatta iken imzaladığı ''Türkiye Türkçesinin Dünü ve Bugünü''  kitabını hediye etti.
Programın sonunda katılımcı misafirlere Türk çayı yanında baklava ikram edildi ve hatıra fotoğrafları çekildi.

Seminere Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Yakup Gül, TC. Diyanet İşleri Başkanlığı Budapeşte Koordinatörü ve İmamı Şemsettin Arslan Hoca, Türk Macar İşadamları Derneği Başkan Osman Şahbaz, Başkan Yardımcıları Emin Altaç, Tahsin Er,  Yönetim Kurulu Üyesi Ali Mercan, Sırbistan'dan Erdoğan Nil ile birlikte çeşitli alanlarda iş yapan işadamları da hazır bulundu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.