Maaş ve fatura kuyruğu bitiyor
Ziraat Bankası, maaş müşterilerini ve fatura ödemeye gelenleri bekletmemek için özel şube ya da şube içinde özel bölüm çalışması yapıyor
Ziraat Bankası, milyonlarca maaş müşterisiyle elektrik, doğalgaz, su ve benzeri fatura ödemeleri için şubeye giren müşterilerini kuyrukta bekletmemek için yeni bir yapılanma içerisine girdi.
Yetkililerden edinilen bilgilere göre banka "kitle müşteri" olarak tanımladığı emekli ve çalışanlardan oluşan maaş müşterileri ile fatura müşterileri için iki ayrı yapılanma gerçekleştirecek. Buna göre sayıları milyonlarla ifade edilen bu müşteriler için ya mevcut şube içerisinde ayrı bir bölüm açacak ya da sadece bu kesime hizmet veren ayrı şubeler oluşturacak. Bu karar il veya ilçelerin ihtiyacına göre verilecek.
Gün sayısı artacak
Banka yetkilileri, bu yolla vatandaşın her türlü işlemini çok daha kısa sürede gerçekleştirerek kuyrukları önlemeyi planladıklarını belirtirlerken, bu önlemlere ilave olarak maaş hizmeti sunulan SGK ile fatura hizmeti verilen GSM operatörleri, elektrik, su ve doğalgaz idareleriyle görüşme yapılarak ayın belli günlerinde yoğunlaşan "ödeme günü" sayısı çoğaltılacak. Konuya ilişkin bilgi veren üst düzey bir banka yetkilisi, şunları söyledi:
"6 şeritli otobanınız da olsa, bütün arabalar aynı gün, aynı saatte yola çıkarsa yol tıkanır, trafik durur. O geniş, konfor için yaptığınız otobanda dahi uzun kuyruklar oluşur. Bizde de ne yazık ki durum şu anda otobandaki trafikten farksız. Şube yapılanmasıyla birlikte hizmet verdiğimiz idarelerle görüşüp ödeme sürelerini yaymak istiyoruz. Temaslara başladık. Gün sayısını artırıp ödemeleri ayın geniş bir bölümüne yaydığımızda müşterilerimiz 6 şeritli otobanda araç sürmenin konforunu yaşayacak."
Müşteri şubeye girsen isteriz
Banka yetkilileri, maaş ve fatura müşterilerine yönelik hizmetleri tamamen ATM ve benzeri şube dışı alanlara kaydırmayı kesinlikle düşünmediklerini bildirdiler. Yetkililer, "Çünkü bu müşterilerimizin şubeden içeriye girmesini isteriz. Şubeden içeri adım atmayan müşteriye farklı ürünler satmak, onların kredi ve benzeri ihtiyaçlarını karşılamak mümkün değildir" dedi.
ERDOĞAN SÜZER - BUGÜN GAZETESİ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.