M.Karaalioğlu: AK Parti aslında cemaat partisini de yenmiş oldu

M.Karaalioğlu: AK Parti aslında cemaat partisini de yenmiş oldu
Star Gazetesi Yazarı Mustafa Karaalioğlu, AK Parti'nin zaferiyle sonuçlanan yerel seçimleri 24 canlı yayınında değerlendirdi. Karaalioğlu, "Millet boşuna...


Star Gazetesi Yazarı Mustafa Karaalioğlu, AK Parti'nin zaferiyle sonuçlanan yerel seçimleri 24 canlı yayınında değerlendirdi. Karaalioğlu, "Millet boşuna karar vermez" dedi.

 

İşte Mustafa Karaalioğlu'nun açıklamalarından bazı satır başları:

30 MART, ERDOĞAN'A ÇANKAYA VİZESİNİ VERİYOR

30 Mart seçimleri daha sonraki seçimler için belirleyici.. Bu seçimden ilk olarak çıkarılacak mesaj bu değil ama sonuçlarından bir tanesi. Önümüzdeki döneme güçlü bir projeksiyon tutuyor. Erdoğan ve AK partinin kariyeri açısından 30 Mart seçimleri önümüzdeki 2 seçim için büyük bir avantaj sağlamış durumda. Tabi sayın Başbakan Cumhurbaşkanlığı adaylığını düşünüyorsa, 30 Mart seçimleri kendisine Çankaya vizesini fazlasıyla veriyor. Zaten böyle bir süreçten geliyordu ama bu yeni bir güvenoyu olmuş oldu.

AK PARTİ YENİ BİR VESAYETLE MÜCADELE EDİYOR

30 Mart'tan asıl çıkacak sonuçlar daha yüksek politik düzeyde sonuçlardır. Bunlardan bir tanesi Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğu vesayet girişimleri ki AK Parti döneminde bunun farklı örneklerini gördük. Askeri vesayet, yargısal vesayet.. Bunun dışında geleneksel iktidar odaklarının her iki vesayetkle birlikte hareket ettikleri sayısız örnekler vardı ve hepsinin üstesinden gelmeyi başardı Erdoğan.. Bu kez farklı bir vesayetle, devlet içerisinde yeni bir güçle, Gülen grubunun lokomotofinde olduğu bir paralel güçle ve onun saldırıları ile karşı karşıya..

AK PARTİ ASLINDA CEMAAT PARTİSİNİ YENDİ!

Net bir şekilde görülüyor ki Gülen grubu, cemaat tabanı Fethullah Gülen'i değil Tayyip Erdoğan'ı dinledi. Böylesine bir üstünlük sağladı. O yayınlar, beddualar, abiler ve ablaların hiçbirinden bir sonuç elde edemedi. Erdoğan'ın yönlendirdiği ve toplumla kurduğu ilişki gibi gerçekleşti. Sandıkta MHP'yi, CHP'yi, BDP'yi yenerken aslında daha sinsi, daha ele avuca gelmeyen ve daha ne yaptığı belli olmayacak başka bir partiyi de (cemaat partisi) yenmiş oldu.

MİLLET BOŞUNA KARAR VERMEZ

Bir dizi üstünlük sağlıyor bu sandık sonucu fakat ben daha çok dün geceden beri gördüğüm birşeyi paylaşmak istiyorum. Millet boşuna karar vermez.. Bunu Türkiye'nin anlaması lazım. Anlayanlar anlıyor tabi ama anlamayanların bu gerçeğe biraz kulak vermesi lazım.

Haber Kaynağı: yirmidorthaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.