Kutsal topraklara yolculuk başladı

Kutsal topraklara yolculuk başladı
Hac ibadeti için kutsal topraklara yolculuk başladı.700 kişilik ilk kafile AnkaraEsenboğa Havalimanı?ndan dün yolaçıktı. Dualarla uğurlanan hacı adayları...



Hac ibadeti için kutsal topraklara yolculuk başladı.

700 kişilik ilk kafile AnkaraEsenboğa Havalimanı?ndan dün yolaçıktı. Dualarla uğurlanan hacı adayları gözyaşlarını tutamadı. Hac gidişleri 31 Ekim'e kadar sürecek.

Hac ibadetini gerçekleştirmek üzere kutsal topraklara gidecek ilk hac kafilesi Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan yola çıktı.
Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile Suudi Arabistan'a giden 700 kişilik ilk hac kafilesi için havalimanında tören düzenlendi. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, bu yolculuğun sıradan olmadığını belirterek, insanların annesinden doğduğu günkü gibi günahsız hale getiren, kainatın merkezine yapılan bir yolculuk olduğunu söyledi. Törene katılan Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Berri de konuşmasında hacı adaylarına Kabe'ye yolculuklarının hayırlar getirmesini diledi.
Tören, konuşmaların ardından Ankara Müftüsü Mustafa Hakkı Özer'in dua okumasının ardından sona erdi.

'BİR ÖMÜR BOYU BEKLEDİK'


Kutsal topraklara hareket etmek için havaalanında aileleri ile birlikte toplanan hacı adayları duygusal anlar yaşadı. Bir ömür boyu bu yolculuğu beklediklerini ifade eden bazı hacı adayları gözyaşlarını tutamadı. Hacı adayları daha sonra yakınlarıyla vedalaşarak pasaport işlemlerinin ardından kutsal topraklara gidecekleri uçaklara bindi.

BU YIL 90 BİN KİŞİ HACI OLACAK


Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdür Vekili Ergun Yücel, Hac için gidişlerin 31 Ekim'e kadar süreceğini söyledi. Yücel, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonuyla 286, seyahat acenteleri vasıtasıyla da 145 kafileden oluşan 90 bin hacı adayının kutsal topraklara gideceğini söyledi.

HABER: Serdar ALAKUŞ/BUGÜN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.