Küstahlıkta sınır tanımıyor

Küstahlıkta sınır tanımıyor
?Ben olsam, ilk iş olarak Öcalan'ın İmralı'daki koğuşunun kapı kilidine elimi atar, anahtarı çevirirdim?Osmanlı'yı maceradan maceraya sürükleyip, parçalanmasında...



?Ben olsam, ilk iş olarak Öcalan'ın İmralı'daki koğuşunun kapı kilidine elimi atar, anahtarı çevirirdim?

Osmanlı'yı maceradan maceraya sürükleyip, parçalanmasında başrol oynayan İttihat Terakki'nin Mason Paşası Cemal Paşa'nın torunu Hasan Cemal, küstahlıkta sınır tanımıyor...

Terör elebaşı Karayılan ve Neçirvan Barzani'nin özel ulaklığına soyunan Hasan Cemal, Milliyet'teki bugünkü yazısında yine ulaklığa devam etti ve Barzani'nin ?Ben olsam, ilk iş olarak Öcalan'ın İmralı'daki koğuşunun kapı kilidine elimi atar, anahtarı çevirirdim? yönündeki küstah mesajını tekrarladı.

Hasan Cemal ardından da ? Değişik aşamalardan oluşan ve ilk adımlardan biri olarak Öcalan'ın İmralı koşullarının düzeltilmesini, zamanla ?ev hapsi'ne dönüşmesini de öngören bir oyun planı gerekiyor? teklifinde bulundu.

İşte Hasan Cemal'in ihanet kokan o yazısı:

?Öcalan'ın İmralı notlarının sonuncusunu okurken anımsadım.
Irak Kürdistan Yönetimi eski Başbakanı Necirvan Barzani'yle geçen ay Erbil'de uzun bir sohbet yapmıştım.
Necirvan Bey, Kürt yönetiminde Başkan Mesut Barzani'den sonraki en güçlü adamdır ve Türkiye'nin Kürt dosyası da onun elindedir.
Kendisine sormuştum:
?Sorunun şiddetle bağını koparacak ve PKK'nın zamanla dağdan inmesini sağlayacak bir süreçte ilk adım, ama gerçekten bir ilk adım sizce ne olabilir, ne olmalıdır??
Şöyle yanıtlamıştı:
?Ben olsam, ilk iş olarak Öcalan'ın İmralı'daki koğuşunun kapı kilidine elimi atar, anahtarı çevirirdim.?
Necirvan Barzani'nin bu yanıtını bana Öcalan'ın avukatlarına geçen pazartesi günü söylediği şu sözler anımsattı:
?Açık söylüyorum, benim dışımda kimse silahları bıraktıramaz. Rolümü oynamam için koşulların sağlanması gerekir. Ben sağımı solumu yoklayacağım, ne var ne yok bileceğim. Silahların susturulması için bize gerekli olanaklar tanınmazsa, ne yazık ki, bu çatışmalar devam eder.?
Öcalan demek istiyor ki:
?Ben İmralı'nın bugünkü koşullarında duruma gereğince hakim olamam. Ne olup bittiğini takip edebilmem için bana imkan tanıyın. Dışarısıyla daha kolay ve hızlı iletişim kurayım.?
Öcalan'ın demek istediği bu.
Bunu da yeni söylemiyor.
Ankara da biliyor bunu.
Ankara, PKK'yı dağdan indirebilecek yegane gücün Öcalan olduğu gerçeğinin de farkında...
Bu durumda, değişik aşamalardan oluşan ve ilk adımlardan biri olarak Öcalan'ın İmralı koşullarının düzeltilmesini, zamanla ?ev hapsi'ne dönüşmesini de öngören bir oyun planı gerekiyor.?

HABERVAKTİM


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.