Kurtulmuş'un Adana gündemini degerlendirdi!

Kurtulmuş'un Adana gündemini degerlendirdi!
Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, yoğun bir ilgiyle karşılanan 2 günlük Adana ziyaretinde, yerel basında da yerini...



Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, yoğun bir ilgiyle karşılanan 2 günlük Adana ziyaretinde, yerel basında da yerini aldı.

Kurtulmuş,  Radyo stüdyolarından ortaklaşa yapılan canlı yayında, 6 radyoya konuk oldu.

Adana'da yayın yapan yerel televizyonda da canlı yayına katılan Kurtulmuş, ülke gündemine ait konuların yanı sıra Adana'nın gündemindeki konularla ilgili değerlendirmelerde bulunan Kurtulmuş, HAS Parti'nin hedefleri ve programları hakkında bilgi verdi.

Çalışmalarının toplumdaki karşılığını Adana'da gördüklerini ifade eden Kurtulmuş, ülke gündemiyle ilgili konularla ilgili değerlendirmelerinde, ekonomik, siyasi, askeri, sivil, yerli ve uluslararası vesayetin her türlüsüne karşı olduklarını belirterek, "Partimiz yeni siyaset anlayışını hayata geçirmek için; hakları ve özgürlükleri güvence altına alan, demokratik, yetki verilenlerin mutlaka millet tarafından denetlenmesine imkân veren, çoğulcu ve katılımcı bir anayasanın millet tarafından bir an önce yapılmasını sağlamayı görev olarak görür" ifadelerini kullandı.

?Adana?da işsizliği nasıl ortadan kaldıracaksınız"

Halkın Sesi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, iktidar ve muhalefeti eleştirerek,Adana'da yüzde 26'ya çıkan işsizliğin nasıl ortadan kaldırılacağını sordu.

Partisinin Çukurova İlçe Başkanlığı binasının kurdelesini kesen Kurtulmuş, "Birisi 'Recep bey' ve diğeri 'Kemal efendi' diye hitap ediyor. Birisi oydan biri de soydan bahsediyor. Allah'ın kulları, bu parlamentoya millet sizi halkın sesi olun diye gönderdi. Kavga edip birbirinize çelme takın, milleti oyalayın diye oy vermedi. İşte Halkın Sesi bunun için ilgi topluyor. Biz kavga etmeden söyleyeceğimizi söylüyoruz." dedi.

İktidar ve ana muhalefetin Türkiye'de önemli konuları tartışmadığına dikkat çeken Kurtulmuş, "İktidar ve ana muhalefet bu memlekette işsizliği nasıl çözeceğiz, demokratik bir sistemi nasıl kuracağız, Adana'da yüzde 26'ya çıkan işsizliği nasıl ortadan kaldıracağız diye tartışmıyorlar. Türkiye'de demokratik açılım gündeme geliyor, iktidar ve muhalefet bu konuda çözüme ilişkin çözüm üretmiyor. Hangi konusunu ele alırsanız alın çözüm üreten yol gösteren bir siyaset üslubu yok." diye konuştu.

Kurtulmuş, "Anayasa, demokratik açılım diyorsunuz tekme sille mecliste birbirinin gözlerini çıkarıyorlar. Uzlaşmadan yumruklaşmayı, sorunları çözmeden kavga etmeyi siyaset zannediyorlar. Millete 'sağda olanlar şu partiye solda olanlar bu partiye versin' diyorlar, dindar olan bu partiye laik olanlar bu partiye versin isteniyor. Artık bu siyasi üslup devam etmeyecektir. Kamplaşmaya kutuplaşmaya millet izin vermeyecek." şeklinde konuştu. Açılışta HAS Parti İl Başkanı Sıtkı Cengil ve Çukurova İlçe Başkanı Ali Rıza Küçükoğlu da birer konuşma yaptı. İlçe binasının açılışından sonra kurban kesildi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.