Kurtulmuş, Danıştay'ı ve CHP'yi eleştirdi?

Kurtulmuş, Danıştay'ı ve CHP'yi eleştirdi?
HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, başörtülü öğrencilerin ALES'e girmesine izin veren düzenlemenin durdurulmasıyla ilgili sert açıklamalarda bulundu.HAS...



HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, başörtülü öğrencilerin ALES'e girmesine izin veren düzenlemenin durdurulmasıyla ilgili sert açıklamalarda bulundu.

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Danıştayın, başörtülü öğrencilerin Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavına (ALES) girmesine izin veren düzenlemenin yürütmesini durdurmasıyla ilgili olarak, ''CHP'nin bu yasağı savunuyor olması asla kabul edilecek bir şey değil. Aslında Danıştay'ın verdiği karar da hukuk açısından yanlıştır'' dedi.

Yurt gezileri kapsamında Sakarya'ya gelen Kurtulmuş, Akyazı ve Hendek İlçe teşkilatlarının açılışını yaptı, esnaf ziyaretinde bulundu.

Akyazı ilçe teşkilatının açılışında konuşan Kurtulmuş, Türkiye'nin iyi yönetilemediğini ileri sürdü.

Kurtulmuş, Türkiye'deki gelir adaletsizliği ve işsizliğin en önemli sorunların başında geldiğini dile getirerek, ekonominin bir tercih meselesi olduğunu söyledi ve tek çözümün tercihini halktan yana kullanan hükümetlerin işbaşına gelmesi olduğunu ifade etti.

Ekonominin de iyi gitmediğini ileri süren Kurtulmuş sözlerini şöyle sürdürdü:

''Türkiye'de devletin, bireyin ve özel sektörün borcu arttı. Bu Allah'tan reva değildir. Türkiye'de 13 milyon insanımız yoksullaşmış ve hayatını idame ettiremez duruma gelmiştir. Bir tarafta bu durum varken bir tarafta da 12 bin aileye 47,5 katrilyon veriliyor. Bugün TÜSİAD'ın önünde düğme iliklemeyecek, güçlünün önünde eğilmeyecek yeni bir partiye ihtiyaç var. Bu ülkenin insanlarının, fındık üreticisinin, çiftçinin ve taksi şoförünün sorunlarıyla dertlenecek bir partiye ihtiyaç var. Bu parti Halkın Sesi Partisi'dir. Bu partiyi biz kurmadık. Halkımız kurdu. Has Parti herkesin özgürlüğünü sağlamak ve herkese adaletle hükmetmek ve refahı yaygınlaştırmak için kurulmuştur.''

Numan Kurtulmuş, referandum sürecinde mitinglerde halka söz vermesine rağmen bir türlü yeni ve sivil bir anayasa konusunda adım atmadığını belirterek, ''12 Eylül darbesinin paşalarının yargılanması ile ilgili hiçbir şey yapılmadı ve bu sürecin üzeri örtüldü. Darbecileri yargılayacak düzenlemeler yapılmadı'' dedi.

Açılışın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, Samsun'da bir bebeğin gıda yetersizliği nedeniyle hayatını kaybettiği iddialarının anımsatılması üzerine ''Samsun'da Tekkeköy'de ölen 3,5 aylık bebeğin vebali herkesin üstündedir, özellikle 8 yıldır Türkiye'yi yöneten hükümetin omuzlarının üstündedir'' diye konuştu.

Kurtulmuş, ''Hiçbir şekilde böyle bir şey savunulamaz. Eğer ekonomiyi doğru yönetemiyorsanız, bir sürü sosyal yardım müesseselerimiz var. Bu müesseseler vasıtasıyla yoksulların en azından asgari şekilde hayatta kalması sağlanmalıdır. Bu doğrudan doğruya hükümetin vebalidir ve sorumluluğundadır'' dedi.

-''KILIÇDAROĞLU DEĞİŞMEDİ, STATÜKOYU SÜRDÜRÜYOR''-

Danıştayın, başörtülü öğrencilerin ALES'E girmesine girmesine izin veren düzenlemenin yürütmesini durdurması ve CHP'nin bu karara ilişkin tutumuyla ilgili soruya Kurtulmuş, şu yanıtı verdi:

''Sayın Kılıçdaroğlu 'yeni CHP' dediğinde gerçekten umutlanmıştık. Eski CHP'nin algılarından birisi sürekli milletin değerleriyle,inançlarıyla çelişki içerisinde görülmesidir. Eski CHP görüntülerinden birisi statükonun yanında yer almasıdır. Kadro değişikliği ile birlikte gerçekten CHP'nin özgürlükçü statüko karşıtı Türkiye'de vatandaşlarının hak ve özgürlüklerin önünü açan bir parti olmasını temenni ettik. Bu yönde zaman zaman medyada uyarılarımızı CHP ile paylaştık. Ama görüyoruz ki, Türkiye'de senelerdir gündemi işgal eden nereden bakarsanız bakın hem hukuk ve hem de demokratik standartlar açısından yanlış olan başörtüsü yasağını CHP halen savunuyor. CHP'nin bu yasağı savunuyor olması asla kabul edilecek bir şey değil. Aslında Danıştay'ın verdiği karar da hukuk açısından yanlıştır.

HAS Parti Genel Başkanı Kurtulmuş, daha sonra Hendek'e gelerek, partisinin İlçe Teşkilatının açılışını yaptı.

Burada halka seslenen Kurtulmuş, Türkiye'de devletin, bireyin ve özel sektörün borcunun her geçen gün arttığına dikkati çekerek, IMF programlarıyla Türkiye'nin ekonomisini düzeltemeyeceğini belirtti.

Numan Kurtulmuş, daha sonra esnaf ziyaretinde bulundu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.