Kürt sorunu ve başörtüsü şartı...

Kürt sorunu ve başörtüsü şartı...
 Mevcut durumda CHP ile ittifakın mümkün olmadığını belirten BDP lideri, "Kürt sorunu ve başörtüsü konusunda çözüm için görev üstlensinler....

 

Mevcut durumda CHP ile ittifakın mümkün olmadığını belirten BDP lideri, "Kürt sorunu ve başörtüsü konusunda çözüm için görev üstlensinler. Bunun üzerinden bir blok tartışılabilir" dedi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ittifak konusunda CHP'ye kapıları tamamen kapatmadıklarını belirterek, "Kürt sorunu ve başörtüsü konusunda çözüm için görev üstlensinler" dedi. Demirtaş, mevcut durum itibariyle CHP-BDP ittifakının mümkün olmadığını söyledi. BDP Genel Başkanı Demirtaş, NTV'nin sorularını yanıtlarken, "Türkiye'nin kendi içinde dizayn süreci yaşadığını ve sol bloğa ihtiyaç olduğunu" ifade ederek, şunları söyledi: "İlkesiz bir seçim ittifakını tartışalım. Teknik olarak iktidarı hedefleyen bir ittifak anlayışını tartışmadık. Biz BDP olarak meseleye nasıl baktığımızı anlattık. CHP bugün Türkiye'nin en büyük sorunu olan Kürt sorunu hakkında politika üretmek zorundadır. Çünkü geçmişteki zihniyeti bu sorunu yarattı. Bunun üzerinden bir blok yaratılabilir." Kılıçdaroğlu'nun Diyarbakır ziyaretinin sıradan bir olay olduğunu belirten Demirtaş şöyle devam etti: "CHP buraya gelir, biz Samsun'a gideriz. Olağanüstü hale dönüştürülmesi CHP'nin Kürt sorununa nasıl yaklaştığıyla ilgili. Diyarbakır Paris olacak' söylemi 50 yıldır söylenen, bayatlamış bir söylemidir. Diyarbakır, Paris olma sevdasıyla yanıp tutuşmuyordu zaten. Diyarbakır Amed oldu, kendi kimliği ve kültürüyle var bu ülkede olmak istiyor. Bunu anlayabilen ziyaretçiler Diyarbakır'ın gönlünü kazanır."

KAPILAR KAPANMADI

BDP lideri, CHP'ye kapıların kapanmadığını ifade ederken "Tartışmalar şunu ortaya çıkardı ki, güçlü bir demokratik cepheye, bloğa ihtiyaç var" dedi. Demirtaş "CHP, Türkiye'nin en büyük sorun olan Kürt sorununa ilişkin politika üretmek zorundadır. Başörtüsü sorununu ortaya çıkmasında Cumhuriyet rejiminin inançlı kesimlerle barışamaması problemi var. Bu konuda sorumluluğu var, görev üstlenmedi. Bunun üzerinden ittifak ve blok tartışılabilir. BDP kapıları kapatmadı, kapatmaz da" şeklinde konuştu. Öte yandan CHP Genel sekreteri ve Parti Sözcüsü Süheyl Batum ise dünkü MYK toplantısından sonra yaptığı açıklamada BDP ile herhangi bir ittifakın söz konusu olmadığını belirterek "bütün partilerle görüşüp işbirliği içinde olacaklarını" ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.