Küresel İş Dünyasının Nabzı İstanbul'da Atıyor

Küresel İş Dünyasının Nabzı İstanbul'da Atıyor
Dünyanın dört bir yanından gelen işadamları Uluslararası İş Forumu'nda buluştu.İstanbul'da yapılan Uluslararası İş Forumu'nun açılışında konuşan...


Dünyanın dört bir yanından gelen işadamları Uluslararası İş Forumu'nda buluştu.

İstanbul'da yapılan Uluslararası İş Forumu'nun açılışında konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye'nin yatırım yapmak için son derece çekici bir ülke olduğunu söyledi.

Yazıcı, şunları söyledi:

"Şu anda Türkiye en sağlam makro ekonomik temellere sahip ülkelerden biridir. Krizlerin ekonomik yönü kadar psikolojik yönü de vardır. Hükümetimiz 2002'den bu yana aldığı mali ve yapısal önlemler ile krizlerin etkisini asgariye indirdiği gibi sağladığı siyasi istikrar ve güven ortamı ile de psikolojik etkilerini bertaraf etmeyi başarmıştır. Sağlanan siyasi istikrar sonucu oluşan güven ortamı yabancı yatırımcıların ülkemize küresel kriz ortamında dahi yatırım yapmalarına imkan sağlamıştır. Ülkemize son 10 yılda yaklaşık 100 milyar dolar yabancı doğrudan sermaye girişi gerçekleşmiştir. Hemen altını çizmek istiyorum bunun yarısına yakını global kriz sonrası gerçekleşmiştir."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.