Kürecik'te radar krizi

Kürecik'te radar krizi
NATO Füze Savunma Sistemi'ne yönelik tepkiler devam ediyor.Malatya'nın Akçadağ ilçesine bağlı Kürecik köyü Çarşak Tepesi'ne kurulması planlanan NATO...


NATO Füze Savunma Sistemi'ne yönelik tepkiler devam ediyor.

Malatya'nın Akçadağ ilçesine bağlı Kürecik köyü Çarşak Tepesi'ne kurulması planlanan NATO Füze Savunma Sistemi'ni protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenlendi. Kürecik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile bazı sivil toplum örgütü üyeleri ve Kürecik bölgesindeki köylerin muhtarları ile vatandaşlardan oluşan yaklaşık 5 bin kişilik grup, Karahan Geçidi?nde toplanarak erken uyarı radarının kurulacağı Çarşak Tepesi'ne yürüdü.

Eyleme
CHP'li 15 milletvekili ile BDP, ÖDP, EMEP üyeleri katıldı. Davul zurna eşliğinde hazırladıkları maket füzelerle, hükümet ve ABD aleyhinde sloganlar atan grup, yaklaşık 3 kilometrelik yürüyüşün ardından radarın kurulacağı askeri üs önünde toplandı. Yaklaşık 1 saat süren yürüyüşün ardından ulaşılan askeri tesiste CHP milletvekilleri Mahmut Tanal, Veli Ağbaba ve Melda Onur'un inceleme yapmasına izin verildi. Burada yapılan basın açıklamalarında Kürecik?te füze kalkanı kurulmasına yönelik protesto gösterilerinin anlaşma feshedilinceye kadar devam edeceği belirtildi.

Açıklama yapan
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, füze kalkanı projesini Malatya'ya kurdurmayacaklarını söyledi. Eylemde zaman zaman tartışmalar da yaşandı. Bazı grupların eylem komitesi tarafından belirtilen slogan ve bayraklar açmaya çalışmasına görevliler tarafından izin verilmedi.

HÖC üyesi bir grup Türk bayrağının açılmasına tepki gösterince
CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu duruma el koydu. Yürüyüşte geniş güvenlik önlemleri alındı. Trafik ekipleri protesto gösterileri nedeniyle Malatya-Kayseri yolunda taşıt ulaşımını alternatif yola yönlendirdi. Erken uyarı radarının kurulacağı askeri üs çevresinde de jandarma ekipleri önlemler aldı. 'Robocop' ekipleri ve panzerler hazır bulundu. Yaklaşık 3 saat süren eylem olaysız sona erdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.