Kriz kelimesini çöpe attık; korkuya gerek yok

Kriz kelimesini çöpe attık; korkuya gerek yok
Avrupa'daki krizin Türkiye'yi etkileyeceğine yönelik değerlendirmelerin ardından piyasalara rahatlatıcı açıklama Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'dan geldi.Kriz...



Avrupa'daki krizin Türkiye'yi etkileyeceğine yönelik değerlendirmelerin ardından piyasalara rahatlatıcı açıklama Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'dan geldi.

Kriz kelimesinin çöpe atıldığını vurgulayan Çağlayan, Türkiye ekonomisinin temellerinin sağlam olduğuna dikkat çekti. Hiçbir şey yok gibi de davranılamayacağını ifade eden Çağlayan, "Avrupa'daki kriz Türkiye'yi ancak etkileyebileceği kadar etkiler. Çok sıkıntıya yol açmaz. Korkuya gerek yok." dedi. Çağlayan, Türkiye'nin kamu ve bütçe dengesi açısından '41 kere maşallah' denilebilecek bir noktada olduğunu söyledi. Bakan Çağlayan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli'nin "Krizin kapıda olduğu ve eldeki paranın harcanmamasına" yönelik değerlendirmesine ilişkin adres olarak vatandaşı gösterdi. "Harcayın ya da harcamayın demiyorum." diyen Çağlayan, vatandaşın istediği gibi hareket edebileceğini kaydetti.

Fitch, yine Fitch'liğini yaptı

Çağlayan, gündemdeki konuları ekonomi muhabirleri ile yaptığı sohbet toplantısında değerlendirdi. Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye ekonomisinde ısınma sinyalleri görüldüğü ve not artışının cari açık kaynaklı olarak belirsiz olduğu yönündeki açıklamanın hatırlatılması üzerine "Fich yine Fitch'liğini yapmış." değerlendirmesinde bulundu. Kredi derecelendirme kuruluşlarının itibar kaybettiklerini aktaran Çağlayan, buna örnek olarak 2008'de kriz yaşayan İrlanda'ya en yüksek notların verilmesini gösterdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.