Kozmetikçiler marka avına çıkıyor

Kozmetikçiler marka avına çıkıyor
Yeni bir marka yaratmanın zaman alacağını ve büyümenin geçikeceğini gören Türk kozmetik sektörü, gözünü Avrupa'ya dikti. Kozmetikçiler İtalya...



Yeni bir marka yaratmanın zaman alacağını ve büyümenin geçikeceğini gören Türk kozmetik sektörü, gözünü Avrupa'ya dikti.

 

Kozmetikçiler İtalya ve Almanya'da kirizde olan markalı firmaları markaja aldı

İhracat rakamını yukarı çeken kozmetik sektörü önümüzdeki dönem planları arasına marka satın almaları da ekledi. İstanbul Kimyevi Madde ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz, kozmetik sektörünün hızlı bir gelişim içinde olduğunu belirterek, sektörün özellikle son beş yılda Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinde önemli başarılara imza attığını söyledi. Akyüz, daha hızlı büyümek ve zamandan kazanmak için en önemli stratejinin Avrupa'dan marka satın almak olduğuna dikkat çekti.  

İtalya gözde

Türk kozmetik sektörü İtalyan firkaları incelemeye aldı. İtalya'nın yanı sıra Almanya, İngiltere ve Hollanda'lı firmalar da kozmetik sektörünün satın almak için ava çıktığı ülkeler arasında sıralandı. Öncelikle markası olan bir firmayı satın alarak zaman kazanacak olan sektör, satın almaların ardından ise Ar-Ge'ye ağırlık verecek.

Beautyworld'de boy gösterdi

Bir yandan satın almalar için kolları sıvayan sektör bir diğer yandan da fuarlara katılarak ürünlerini tüm dünyaya sergiliyor. Sektörün en son katıldığı fuar Beautyworld Middle East 2012 oldu. Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai şehrinde gerçekleşen fuara farklı ülkelerden toplam 855 firma katıldı. İstanbul Kimyevi Madde ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB), 8'inci kez 68 Türk firması ile milli katılım gerçekleştirdi. Bireysel katılımlarla birlikte bu rakam 73 firmaya ulaştı. Fuarda ticari işbirlikleri de gerçekleştirildi.

İhracat hedefi arttı

Fuar boyunca gerçekleştirilen iş bağlantıları ihracat beklentilerini yukarı çekti. Kozmetik sektörü olarak 2011 yılında 1 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren sektör, önümüzdeki 5 yıl içinde ihracat rakamını 2 milyar dolara çıkarmayı planlıyor.

Kabe'nin parfümleri Türkiye'den

Fuara katılım sağlayan Türk şirketleri arasında Türkiye'nin Suudi Arabistan, Çin, Hindistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne en çok ihracat yapan esans üreticisi Erdoğmuş Parfüm Sanayi'de yer aldı. Şirket senede bir kez temizlenen Kabe'nin parfümlerini üretmesi ile de dikkat çekiyor.

HABER: EMİNE AÇAR / BUGÜN GAZETESİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.