Kozan Yıldırımspor Satrançta iddialı

Kozan Yıldırımspor Satrançta iddialı
Türkiye Satranç Federasyonu 2012-2013 etkinlik dönemi Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası,Kahraman Olgaç Satranç Merkezinde başladı.Şampiyonaya iddialı...



Türkiye Satranç Federasyonu 2012-2013 etkinlik dönemi Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası,Kahraman Olgaç Satranç Merkezinde başladı.

Şampiyonaya iddialı bir şekilde hazırlanan Kozan Yıldırım spor satranç takımı şampiyonaya 3 puan alarak başladı.

Futbol, güreş ve birçok spor dalında faaliyet gösteren ve Türkiye Satranç Şampiyonasına 10 sporcuyla katılan Kozan Yıldırımspor Kulübü Başkanı Halil Akyürek açıklamasında, ? Toplam 10 sporcuyla şampiyonaya katılıyoruz. Ülkenin en güçlü satranç takımlarından birisiyiz. Hedefimiz, şehrimizi en iyi şekilde temsil etmenin yanında Türkiye çapında ses getirecek dereceler elde etmektir. Satranç sporunu Kozan ilçemizde cazip hale getirmek için uzun yıllardır mücadele ediyoruz ve bu konuda da önemli oranda mesafe kat ettik. Sporcu sayımız her geçen gün artıyor. Bu şampiyonaya katılan sporcularımıza güveniyorum.? Şeklinde konuştu.

Akyürek açıklamasının devamında, ?26 Mayıs 2013 tarihine kadar devam edecek olan Türkiye Satranç Kulüplerarası Şampiyonası lig maçlarına katılan sporcularımız, ilk maçlar sonunda 3 puan alarak iyi bir başlangıç yaptılar. İnanıyorum ki bu başarılarını şampiyona sonuna kadar sürdürecekler? Dedi.

Kozan Yıldırım Spor Kulübü, Türkiye Satranç Federasyonu Kulüplerarası lig maçlarının ilkine Atacan Şahin, Ali Aksoy, Tamer Altıparmak, Hasan Somer, Nejla Kılıç, Mustafa Ocak, Semiha Nur Şahin, Ümit Metli, Çağrı Delen ve Esin Koçyiğit adlısporcularla katıldılar ve rakiplerini yenerek 3 puan kazandılar.

Takımlarını başarılı birşekilde temsil eden sporcular, Lig boyunca centilmence mücadele etmeyi ilke edindiklerini ve Kozan?ı başarıları ile temsil etmeye devam edeceklerini söylediler.

Takım Kaptanı Kozan Fatih Anadolu Öğrencisi Ali Aksoy, Satranç sporunu çok sevdiğini, uzun bir süredir bu sporu yaptığını belirterek Lig maçlarının çok heyecanlı ve disiplinli olduğunu Satranç Fide kuralları konusundaki değişen kuralları ve bilgilerini güncellemelerinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.