Köşk'ten The Guardian açıklaması

Köşk'ten The Guardian açıklaması
İngiltere'nin saygın gazetelerinden The Guardian'da 'Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı için Başbakan Tayyip Erdoğan'la mücadeleye hazır olduğu' yönünde...


İngiltere'nin saygın gazetelerinden The Guardian'da 'Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı için Başbakan Tayyip Erdoğan'la mücadeleye hazır olduğu' yönünde çıkan haberle ilgili Köşk'ten açıklama geldi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever, söz konusu ifadelerin gazetenin kendi yorumu olduğunu ve Gül'ün böyle bir şey söylemediğini dile getirdi. Guardian'da çıkan röportaj-haberde, Gül'ün "Erdoğan'ın rakip değil arkadaşı olduğunda ısrar ettiği" yazıldı ve cumhurbaşkanının ağzından şu ifadelere yer verildi: "İktidar partisini Tayyip Erdoğan'la beraber kurduk. Partiyi iktidara beraber taşıdık ve Türkiye'yi de beraber değiştirdik. Erdoğan arkadaşım. Tüm bu yıllar boyunca omuz omuza çalıştık."

Cumhurbaşkanı Gül, 1-3 Kasım tarihleri arasında bulunduğu İskoçya'da, İngiliz The Guardian Gazetesi'ne de bir mülakat verdi. Gazete, 'Abdullah Gül, Türkiye Cumhurbaşkanlığı için mücadele sinyali verdi' başlığıyla yayımladığı haberinde, Gül'ün 2. kez cumhurbaşkanlığı için aday olup olmayacağı sorulduğunda "karar vermek için çok erken olduğunu söylediğini" yazdı ve muhabirinin ısrarı karşısında ise "Bütün seçenekler açık." diyerek "adaylığını dışlamayı reddettiğini" savundu. İlgili metnin devamında ise Gül'ün "Erdoğan'ın rakip değil arkadaşı olduğunda ısrar ettiği" belirtilerek Cumhurbaşkanı'nın ağzından, "İktidar partisini Tayyip Erdoğan'la beraber kurduk. Partiyi iktidara beraber taşıdık ve Türkiye'yi de beraber değiştirdik. Erdoğan arkadaşım. Tüm bu yıllar boyunca omuz omuza çalıştık." ifadelerine yer verildi.

Haber, İngiliz Gazetesi'nin kullandığı "Gül, cumhurbaşkanlığı için Başbakan Erdoğan'la mücadeleye hazır" başlığıyla Türk basınına yansıyınca Köşk'ten açıklama geldi. Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever, söz konusu ifadelerin gazetenin kendi yorumu olduğunu ve Gül'ün böyle bir şey söylemediğini dile getirdi. Zaman'a konuşan Sever, "Gazete zaten Cumhurbaşkanı'mızın açıklamalarını tırnak içinde vermiş. Orada herhangi bir sorun yok. Gül, adaylıkla ilgili daha önce ne söylediyse aynısını tekrarladı. Tartışılan bölüm Guardian'ın kendi yorumu." dedi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Gül, İskoçya temaslarının fotoğraflarını, Twitter'dan paylaştı. Türk-İngiliz ilişkilerini geliştirmek için yapılan bir toplantıya katıldığını belirten Cumhurbaşkanı, Kraliçenin oğlu Andrew'in kendilerine ev sahipliği yaptığını kaydetti. Gül, şöyle devam etti: "Edinburgh'ta hava yağmurluydu. Yağmur altında kısa bir yürüyüş yaptık. İskoç erkeklerin giydiği eteğe 'kilt' deniyor. Geleneksel çalgıları ise gayda. Havalimanında kilt giymiş bir gaydacı bizi karşıladı."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.