?Korona Solarex fuarının gözdesi oldu?

?Korona Solarex fuarının gözdesi oldu?
ADANA - Güneş enerjisi sektörünün buluşma noktası yabancı katılımcı ve ziyaretçilerin de yoğun olarak ilgi gösterdiği, İstahbul Solarex 6.Uluslar...



ADANA - Güneş enerjisi sektörünün buluşma noktası yabancı katılımcı ve ziyaretçilerin de yoğun olarak ilgi gösterdiği, İstahbul Solarex 6.Uluslar arası Güneş Enerjisi Fuarı tüm sektöre kapılarını açtı.3 Gün boyunca yerli ve yabancı ziyaretçilerini ağırlayan fuarda Çukurova bölgesini temsilen fuara katılan Korona Enerji fuarın gözdesi oldu.

İlginin yoğun olduğu 200?ün üzerinde firmanın katılım gösterdiği fuarda 80?e yakın yabancı firma yer aldı. Toplamda 18 bin metrekarelik kapalı alanda düzenlenen fuar, üç gün boyunca firma seminerleri ve etkinlikleri ile ilgi odağı oldu. Fuarda İstanbul Üniversitesi?nin Solar Car Racing Takımı, güneş enerjisiyle çalışan aracı ile Yıldız Teknik Üniversitesi Ae2 Project Enerji Takımı ekibi ile birlikte fuarda yerlerini aldılar. Ayrıca İstanbul Teknik Üniversitesi Güneş Arabası ekibi de fuarın katılımcıları arasında araçlarıyla yer aldı. Bununla birlikte Dokuz Eylül Üniversitesi Solaris ekibinin Tubitak onaylı Güneş enerjisi ile çalışan araç projesi ile birlikte Korona ?da fuarın ilgi çekici standlarından biri oldu.

FUAR BAŞARILI GEÇTİ

Fuar da LtI, Ödül, Bigsolar, Solarways, Sma, Stiens, Canadian Solar firmaları tanıtım seminerleri verdi. Lİ-DER tarafından organize edilen seminerde ise güneş enerjisi sektöründe finansman, üretim ve yabancı yatırımcılar acısından ülkemizdeki konuları masaya yatırıldı. Fuarın son günü ise GENSED tarafından organize edilen seminerde Lisanslı ve Lisanssız Elektrik üretimi tartışıldı.

Korona Temiz Enerji fuar alanına kurulan stand da özellikle lisanssız elektrik üretiminin 1 Megawata yükselmesi ile daha da hareketlenen sektörde yatırımcıları bilgilendirdi. Korona Genel Müdürü Enerji Uzmanı Yusuf Özer, İstanbul 6. Solarax Güneş Enerjisi fuarının başarılı geçtiğini söyledi. Özer, fuarda bir çok ikili görüşme de yaptıklarını fuardan oldukça memnun ayrıldıklarını ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.