Komutanımız 20 metreden sektirmez...

Komutanımız 20 metreden sektirmez...
Bir yüzbaşının nişan aldığı hedef tahtasını askerlere tutturduğu görüntülerde ki hedef tahtasını tutan Adanalı asker konuştu.Şırnak'ın Seslice...


Bir yüzbaşının nişan aldığı hedef tahtasını askerlere tutturduğu görüntülerde ki hedef tahtasını tutan Adanalı asker konuştu.

Şırnak'ın Seslice Taburu'nda 2006 yılında bir komutanın hedef tahtasının yanına yerleştirdiği askerlerden Mustafa Tunay (26), eğitim gereği böyle bir şey yapıldığını söyleyerek, "Ben hiç korkmadım, arkadaşların da korktuğunu sanmıyorum çünkü komutanımız 20 metreden sektirmez" dedi.


2006 yılında yüzbaşı iken Şırnak'ın Seslice Taburu'nda atış poligonunda askerleri hedef tahtasının yanına koyarak ateş eden Metin Gürcan'ın görüntülerinin ortaya çıkmasını, o dönem Seslice'de çavuş olarak vatani görevini yapan Mustafa Tunay değerlendirdi.

Tunay, komutanının çok iyi birisi olduğunu, görüntülerden sonra linç edilmeye çalışıldığını belirterek, "Görüntüleri ortaya çıkan komutanı çok iyi tanıyorum. Benim komutanımdı. Onunla 10 ay çalıştım. Onunla beraber çalışmaktan gurur duydum. Hiçbir zaman

yarım dakikalık görüntüyle yargılanacak bir insan değil komutanım. Kendisi linç edilmek istendi. Şehit aileleri tepki gösterdi. Böyle bir komutanla çalıştığım için ben çok şanslıyım. Ben çünkü ondan öğrendim her şeyi. O görüntüler çekilirken ben o an oradaydım. Komutanımız askeri korkutma amaçlı bir şey yapmadı. Zaten orada gülen askerler de vardı. Biz korkusuzluğu, cesareti ondan öğrendik. Ben askerdeyken her zaman en önde o oldu. Hiçbir zaman uyumadı. Ben onun eğitime katılmayıp oturduğunu hiç görmedim. Ben atış yaparken de bomba atarken de yanımdaydı. Ben onun vatanı en iyi şekilde koruduğunu düşünüyorum. Kendisi 105 kişilik bir bölükte asla bir şehit ya da yaralı vermedi. Ben şimdi askere gitsem yine onun yanında olmak isterim. O gün atış eğitimi vardı. 'Bakın size bir eğitim göstereceğim' dedi. 'Biz bunları yaşadık zamanında' dedi. Bana göre orada bir eğitim ders verdi. Ben hiç korkmadım. Kimsenin de korktuğunu sanmıyorum. Ateş etti, hedefi vurdu, zaten hiç sektirmezdi. 20 metreden hedefi şaşması imkansız" ifadelerini kullandı.

Tunay, diğer taburlarda çok şehit gördüklerini belirterek, "Komutanımız kendi askerlerine, 'Analarınız ağlamayacak, uyumayacağız, şehit olmayacağız' dedi ve bunu başardı" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.