Komisyon ek süre isteyecek

Komisyon ek süre isteyecek
 Dört eski bakanla ilgili kurulan TBMM Soruşturma Komisyonu Başkanı Köylü, 2 aylık ek süre daha isteyeceklerini söyledi.  TBMM (AA) - Dört...


 

Dört eski bakanla ilgili kurulan TBMM Soruşturma Komisyonu Başkanı Köylü, 2 aylık ek süre daha isteyeceklerini söyledi.

 

 

TBMM (AA) - Dört eski bakanla ilgili kurulan TBMM Soruşturma Komisyonu Başkanı, AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, komisyonun 2 aylık çalışma süresinin 26 Ekim'de dolacağını belirterek "Bu tarihten geçerli olmak üzere 2 aylık ek süre daha isteyeceğiz" dedi.

 

Hakkı Köylü, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, komisyonun yarın saat 14.30'da toplanacağını söyledi.

 

"Yarınki toplantıdan sonra toplantıları hangi sıklıkla yapacaklarının sorulması" üzerine Köylü, "Kaç gün arayla yapılacağına biz karar vereceğiz. İstediğimiz zaman yaparız; 3 gün sonra da yaparız, 5 gün sonra da yaparız" diye konuştu.

 

Köylü, komisyonun 2 aylık çalışma süresinin 26 Ekim'de dolacağını anımsatarak, komisyonun çalışmalarını sürdürmesi için, bu tarihten geçerli olmak üzere 2 aylık ek süre daha isteyeceklerini bildirdi.

 

"Muhalefetin bir çok kez, komisyonun toplanarak fezlekeleri inceleme talebinde bulunduğunun anımsatılması" üzerine ise Köylü, "Boş boş toplantı yapmanın ne faydası olur? Toplantı yapacaksak bir şey yapmamız lazım" dedi.

 

Köylü, komisyon üyesi Aksünger'in, "Sadece komisyon üyesi milletvekillerinin girebileceği, fezlekelerin yer aldığı odada 3 kişinin fezlekeleri incelediğini gördüğü ve onları odadan çıkardığı" iddiasının sorulması üzerine, "Bizim komisyona dışarıdan uzman çağırma yetkimiz var. Uzman olarak komisyona yardımcı olmak maksadıyla çağırdık onları, Adalet Bakanlığı adına çalışmıyor onlar. Daha gerekirse başka yerlerden de uzman isteyeceğiz" diye konuştu.

 

Uzmanların dosyaları inceleyerek özet çıkardığını anlatan Köylü, " Zaten bütün araştırma ve soruşturma komisyonları çalışmaları sırasında dışarıdan uzman çağırabiliyorlar, biz de o çerçevede çağırdık" ifadesini kullandı.

 

Köylü, "O zaman Erdal Aksünger'in uzmanları odadan çıkarma yetkisi yok" sözlerine, "Uzmanlar nezaketen ses çıkarmamışlar, başka odaya geçmişler ama yarın gelir gene çalışırlar" karşılığını verdi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.