Kocabıyık TÜSİAD?ı eleştirdi...

Kocabıyık TÜSİAD?ı eleştirdi...
 TÜSİAD'ın ağır toplarından Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Asım Kocabıyık 40 yılllık üyelikten sonra dernekten ayrıldı.Borusan Holding...
 
TÜSİAD'ın ağır toplarından Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Asım Kocabıyık 40 yılllık üyelikten sonra dernekten ayrıldı.

Borusan Holding Onursal Başkanı Asım Kocabıyık, dernekten 40 yıl sonra lüzumsuz yer işgal etmemek için ayrıldığını belirtirken, "Yönetim çağırdı, onlara da izah ettim. TÜSİAD, Zenginler Kulübü diye anılmaktan hoşlanmıyor ama Zenginler Kulübü gibi davranıyor" dedi

Borusan Holding'in Kurucu ve Onursal Başkanı duayen işadamı Asım Kocabıyık, Atatürk Üniversitesi'nden aldığı "Fahri Doktor" unvanıyla, bu ödüllerini dörde çıkardı.

Ödül töreninden sonra yaptığı medya sohbetinde, istifa ettiği TÜSİAD başta olmak üzere iş dünyasına önemli mesajlar verdi.

TÜSİAD yönetiminden davet aldığını, gidip neden ayrıldığını izah ettiğini söyleyen Kocabıyık, "Kimseye kırgın değilim" dese de, aslında bundan üzüntü duyduğunu gözlemledik. Kocabıyık, bu konudaki düşüncelerini şöyle anlattı:

 "TÜSİAD'ı kuranlardan birisiyim. Uzun yıllar yönetim kurulunda da çalıştım. 40 yıl üye olunca, eskiyorsunuz. Fikirlerimin artık önemsenmediğini gördüm ve lüzumsuz yer işgal etmemek için de ayrıldım. TÜSİAD yönetimi, 'Zenginler Kulübü' denilmesinden hoşlanmasa da o isme uygun davranıyor. Bu yüzden de güçlü olamıyor. Ayrıca, TÜSİAD'ı hep bir ve iki no'lu zenginler yani Koç ile Sabancı grupları yönetiyor."

BU KADAR DERNEK NE YAPAR?

Vehbi Koç'un dernek için kendisine başkanlık teklif ettiğini, bunu kabul etmediğini ama yönetim kurulunda çalıştığını anlatan Kocabıyık, iş derneklerinin siyasete bulaşmalarını ise yanlış bulduğunu söylüyor.

Kocabıyık, "İş dünyasında ayrılıklar ve bölünmeler artıyor. Bunlar sizce doğru mu?" sorusuna da şu cevabı verdi: "Hiç anlamadığım şeyler oluyor. Bu kadar dernek, şube ne yapıyor bilmiyorum. Farklılıklar olabilir tabii ki. Ancak, suni ayrılıklar görüyorum. Sanki bölünmeleri kuvvetli gibi göstermek istiyorlar. Her şeye rağmen TÜSİAD gibi bir kurumu bugün kurmak zordur. Hele de Anadolu'da TÜSİAD benzerlerini kurmak mümkün değildir""

ERDOĞAN'LA RAMAZAN'DA BULUŞTUK

Kocabıyık, TÜSİAD ile hükümet arasındaki polemiklerden de rahatsızlık duyduğunu gizlemiyor. Ramazan ayında 1 Eylül'de Haydar Akın ve Ahmet Nazif Zorlu ile birlikte Başbakan Erdoğan'la buluştuklarını hatırlatan Kocabıyık, bu anısını şöyle anlattı: "Ben, Tayyip Bey'i çok eskiden 1971'den bu yana tanırım. Aynı fikirde olmasak da kendisini de severim."

Kocabıyık, Erdoğan'la özel ne konuştuklarını anlatmadı ancak, en sevdiği liderin Turgut Özal olduğunu da gizlemedi.     

GENÇLER, KURTULUŞ SAVAŞINI BİLMİYOR

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in de katıldığı törende Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak'ın elinden "fahri doktora" ödülünü alan ve cüppe giyen Kocabıyık, gençlerin Kurtuluş Savaşı'nın hangi koşullarda kazanıldığını bilmediğini belirtirken, onlara Turgut Özakman'ın "Çılgın Türkler"le başlayan 3 kitabını okumalarını tavsiye etti. Çok duygulu geçen törende Türkiye'nin kalkınması ve çağdaş ülkeler düzeyine ulaşması için eğitimin önemine dikkat çekti. Kocabıyık, Erzurum'a, eşi Nurhan Hanım, oğlu Ahmet Kocabıyık ve üçüncü nesil patron olarak yetişen torunu Levent Kocabıyık yanında çok sayıda Borusan Holding yöneticileriyle katıldı.

HABER: Perihan ÇAKIROĞLU / ERZURUM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.