Koç savunma sanayisine yoğunlaşacak

Koç savunma sanayisine yoğunlaşacak
Ali Koç, enerji, otomotiv, dayanıklı tüketim ve finans sektörlerinde ağırlıklı olarak hizmet verdiklerini hatırlattı. Koç, "Beşinci sektör olarak savunma...


Ali Koç, enerji, otomotiv, dayanıklı tüketim ve finans sektörlerinde ağırlıklı olarak hizmet verdiklerini hatırlattı. Koç, "Beşinci sektör olarak savunma sanayiine yoğunlaşacağız" dedi

Ali Koç, enerji, otomotiv, dayanıklı tüketim ve finans sektörlerinde ağırlıklı olarak hizmet verdiklerini hatırlattı. Koç, "Beşinci sektör olarak savunma sanayiine yoğunlaşacağız" dedi

Enerji, otomotiv, dayanıklı tüketim ve finans sektörlerine ağırlık veren Koç Holding, beşinci alan olarak savunma sektöründe de büyüme kararı aldı. Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, 2008'de Türkiye'nin ilk zırhlı aracı Altay'ı yaptıklarını, savunma sanayiinde ilerlemek istediklerini söyledi.

2023 bizi teşvik ediyor

Gözde Girişim ve UEM Group konsorsiyumuyla 5.7 milyar dolara aldıkları otoyol ihalesini beşinci alan olarak düşündüklerini belirten Koç, ihale iptal edilince yeni bir alan aradıklarını kaydetti.
'2023 bizi teşvik ediyor'

Ali Koç, "Hükümetin savunma ihtiyaçlarının yüzde 50'sinin yerli olma hedefi var. Bizim becerimiz ile devleti hedeflerine bakıldığında savunma sanayii öne çıktı. Riskleri yüksek ama geliştirdiğniz bir prototip tuttuğunda seri üretime geçebiliyorsunuz" dedi. 2023 hedeflerinin kendilerini heyecanlandırdığını da vurgulayan Koç, "Bunları yakalayamasak da yaklaşsak yeter. Bunlar bizi teşvik ediyor" diye konuştu.

'Türkiye'ye inanıyoruz'

Koç Holding'in Türkiye'nin geleceğine en fazla inanan grupların başında geldiğini Ali Koç, "Buna inanmasak köprü ve otoyol ihalesine o kadar teklif vermezdik. Türkiye olarak kendimizi küçümsemememiz lazım" dedi.

Notumuzu artırmak için geç bile kaldılar

Kredi derecelendirme kuruluşlarının tavrı hakkında da konuşan Ali Koç, Türkiye'nin yatırım yapılabilir notu almasının şaşırtıcı olmayacağını söyledi. Koç, "Yatırım yapılabilir seviyeye gelmeden önce size bakmayan para akışı hızlanırbaşlar. Bu hem finansman hem de finansmanın maliyeti açısından çok önemli" diye konuştu.

Hisse satışı yapacak

Koç Holding Yönetim kurulu Başkanı Mustafa Koç, hisse senedi satışını yeniden değerlendirebileceklerini kaydetti. Cape Town'de yapılan ekonomi zirvesinde açıklamalar yapan Koç, hisse satışı yaklaşık 500 milyon dolarlık kaynak sağlayabileceğini belirtti. Koç, aile hisselerinin satışı gelecek yıllarda söz konusu olabileceğini dile getirdi. Avrupa'nın hala ana pazar olmayı sürdürdüğünü, fakat Afrika'yı da gözlediklerini getiren Koç, "Afrika yatırım açısından son derece cazip bir yer. Afrika'da enerji sektöründe büyümeyi planlıyoruz. Bölgede elektrik üretimine yönelebiliriz" dedi.

ZEYNEP CEYLAN - BUGÜN GAZETESİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.