Kızılay'ın yardımlarını dünyaya duyuracak

Kızılay'ın yardımlarını dünyaya duyuracak
 Anodolu Ajansı Genel Müdürü Öztürk ile Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar, süresi dolan işbirliği protokolünü yeniledi. ANKARA (AA) - Anadolu...


 

Anodolu Ajansı Genel Müdürü Öztürk ile Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar, süresi dolan işbirliği protokolünü yeniledi.

 

ANKARA (AA) - Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, "Türk Kızılayı dünyanın neresine giderse gitsin, Anadolu Ajansı, Kızılay'ın yaptığı yardımları dünyaya çeşitli dillerde duyuracak. Yine Kızılay, dünyanın neresine giderse gitsin yanında AA ekibini götürerek, oradaki mazlum ve mağdurlara yapılan Türkiye yardımlarını duyuracak" dedi.

 

Öztürk ile Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, iki kurum arasında afet hali ve acil durumlarda kamuoyunu hızlı ve sağlıklı bilgilendirmek amacıyla imzalanan, ancak süresi dolan işbirliği protokolünü yeniledi.

 

Genel Müdür Öztürk, kurumlar arasındaki işbirliği ve koordinasyona çok önem verdiklerini söyledi.

 

"Çünkü yurt dışında hepimizin bir şekilde yardıma ihtiyacı oluyor" ifadelerini kullanan Öztürk, TİKA, AFAD ve Türk Kızılayı ile işbirliğine yönelik önemli şeyler yaptıklarını kaydetti.

 

Protokole ilişkin bilgi veren Öztürk, şöyle konuştu:

 

"Türk Kızılayının dünyanın çeşitli yerlerinde yapılacak operasyonlar, yardım çalışmalarını birlikte haberleştirmek, dünyaya duyurmak, AA ekiplerinin oraya sevkıyatı, oradaki ikamesi, yardımları konusunda daha önceden imzaladığımız bir anlaşma. Süresi dolmuştu. Onu yeniliyoruz. Böylece Türk Kızılayı, dünyanın neresine giderse gitsin, Anadolu Ajansı, Kızılay'ın yaptığı yardımları dünyaya çeşitli dillerde duyuracak. Yine Kızılay, dünyanın neresine giderse gitsin yanında AA ekibini götürerek, oradaki mazlum ve mağdurlara yapılan Türkiye yardımlarını duyuracak."

 

-"Biz de çok gurur duyuyoruz"

 

Akar da AA'nın milli haber kuruluşu olduğunu belirterek, "Özellikle başına siz geldikten sonra kazandığı ivmeyi de takdirle izliyoruz. Biz de çok gurur duyuyoruz. Her yerde Anadolu Ajansı, referans Anadolu Ajansı. Herhalde bu arada AA'yı referans gösteren kurum, kişi, kaynak sayısı milyonu, milyon katı aşmıştır" diye konuştu.

 

Bir sivil toplum kuruluşu olarak millet, devlet adına AA'yı tebrik ettiğini vurgulayan Akar, Ajansın yaptığı hizmetlerden çok memnun olduklarını bildirdi.

 

"Kurumun çehresini değiştirdiniz, klasik devlet yüzünden, daha sıcak bir çehreye kavuşturdunuz. Bu bakımdan halkımız da memnun biz de memnunuz" ifadelerini kullanan Akar, AA ile Türk Kızılayı arasındaki ilişkilerin iyi olmasından mutluluk duyduğunu kaydetti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.