Kızı, Erbakan'ı anlattı

Kızı, Erbakan'ı anlattı
Birinci vefat yıldönümü nedeniyle Erbakan Haftası Etkinlikleri kapsamında partisinin İzmir İl Kadın Kolları tarafından düzenlenen "Erbakan'ı Anma ve...



Birinci vefat yıldönümü nedeniyle Erbakan Haftası Etkinlikleri kapsamında partisinin İzmir İl Kadın Kolları tarafından düzenlenen "Erbakan'ı Anma ve Anlama" konulu söyleşiye katılan Zeynep Erbakan, babasının vatanına karşı büyük sevgi besleyen ve lider özelliklerinin tümünü taşıyan bir kişilik olduğunu söyledi.


Necmettin Erbakan'ın yoğun çalışmalarından dolayı sadece çok kısıtlı zamanları paylaşabildiklerini belirten Erbakan, bütün hayatını milletine ve İslam Birliği'nin kurulmasına adadığını kaydetti. Merhum Erbakan'ın hiç kimseye kin tutmadığını ifade eden Zeynep Erbakan, şöyle konuştu: "Cenaze törenine her kesimden milyonlarca insanın gelmesi buna en güzel örnektir. Mükemmel bir babaydı, çok anlayışlıydı. Karşısındakileri incitmemeye özen gösterirdi. Maruz kaldığı iftiralarda, hakaretlerde ve askeri darbe

dönemlerinde aile olarak büyük acılar yaşadık. Ama babam her şeyin bir imtihan olduğuna inanır, ümitsizlik ve yılgınlık yaşamazdı. Her zorluğa sabırla katlandı. Tüm engellemelere rağmen mücadelesinden vazgeçmedi."

Necmettin Erbakan isminin siyasete kazandırdığı anlamları da dile getiren Kadın Kolları Başkanı Erbakan, babasının unutulmayacak hizmetlere imza attığını vurguladı.

Söyleşide SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın eşi Avukat Zübeyde Kamalak ise Milli Görüş'ün hak ve adaleti merkezine alan bir sistem olduğuna dikkat çekti. İnsanlığın ve dünyanın başına bela olan bütün kötülüklerle savaştıklarına işaret eden Kamalak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Amacımız bütün dünyanın barış ve selametidir. Hocamızı yaşatmanın yolu da onun yürüdüğü bu istikamette ilerlemek demektir."

Merhum Necmettin Erbakan'ın hayat hikayesi ile siyasi mücadelesinin anlatıldığı sinevizyon gösterisi, salonda duygulu anlar yaşanmasına neden oldu. Bornova Öğretmenevinde gerçekleşen programda, Necmettin Erbakan'ın ruhuna okunan hatimlerin duası yapıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.