Kıyılık, "Din Hizmetleri?nin Sunumunda İletişim"

Kıyılık, "Din Hizmetleri?nin Sunumunda İletişim"
Adana İl Müftülüğü tarafından personelin tamamına Din Hizmeti ve Din Eğitimi, Karşılaşılan problemler, çözümleri, iletişim konulu seminer düzenlendi.Eğitim...



Adana İl Müftülüğü tarafından personelin tamamına Din Hizmeti ve Din Eğitimi, Karşılaşılan problemler, çözümleri, iletişim konulu seminer düzenlendi.


Eğitim Seminerine Adana Müftüsü Arif Gökçe,Ç.Ü. İlahiyat Fak. Dekan Yard. Prof. Dr. Hasan Kayıklık, Müftü Yardımcısı SalihaBilgiç, Eğitim Hizmetleri Şb. Md. V. K. Karabekir Akbudak, Eğitim Uzm. Nuri Bolat,Seyhan, Çukurova, Sarıçam ve Yüreğir?de görevli İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımlarkatıldı.


Adana İl Müftüsü Arif GÖKCE, ?İletişim sayesinde dünyanın küçüldüğünü, uzak bir ülkedeki haberin kısa zamanda bizlereulaştığını, din hizmeti sunan Diyanet personelinin iletişim imkanlarındanmahrum kalmaması gerektiğini, din görevlilerinin cami cemaatine ve vatandaşadaha fazla nasıl faydalı olabilirim diye kendisini yenilemesi gerektiğini,bilginin, kültürün, maddi ve manevi değerlerin ancak etkili iletişimlesağlanabileceğini? ifade eden


Semineri veren hocamıza ve personele katılımlarından dolayıteşekkürlerini ve memnuniyetini ifade etmiştir.


Ç.Ü. İlahiyat Fak. Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Hasan Kayıklık, ?İletişimin genel olarak ikiye ayrıldığını, bunların da; a)Kişi içi iletişim b) Kişiler arası iletişim olduğunu, toplumun kişiyi değerlendirmesiyle kişinin kendini değerlendirmesinin birbiriyle örtüştüğü takdirde etkili bir iletişim olacağını, sağlıklı iletişimin temel şartının insanın kendi kendini değerlendirmesinde objektif olmasıyla sağlanabileceğini,kişiler arası iletişimde öğrenilen bilgilerin gelişi güzel değil, önceki bilgilerle ilişkilendirilerek aktarılması gerektiğini, ancak güncellenmiş bilginin hedefine ulaşabileceğini, bilgiyi sunarken dili iyi ve usulüne göre kullanmanın gereğini, beden dilinin kullanılmasının ve dış görünüşün de iletişimde önemli rol oynadığını? ifade etti.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.