Kış Aylarında Ayaklarınızı İhmal Etmeyin

Kış Aylarında Ayaklarınızı İhmal Etmeyin
Kış mevsiminde gün boyunca kalın ayakkabıların, su geçirmez botların ve çizmelerin içinde kapalı kalan ayakların yazın olduğu kadar kışın da özel...

Kış mevsiminde gün boyunca kalın ayakkabıların, su geçirmez botların ve çizmelerin içinde kapalı kalan ayakların yazın olduğu kadar kışın da özel bir bakıma ihtiyacı olduğunu belirten Adana Asmer Ayak SağlığıUzmanı Mukaddes Öz, ?Ayağınızdaki bir nasır, tırnak batığı, topuk çatlaklarıveya ayak parmak aralarındaki mantar enfeksiyonları ayak sağlığınızı olumsuz etkiler. Yaz aylarında estetik kaygılar nedeni ile daha çok özen gösterdiğiniz ayak sağlığına kışın da dikkat etmeniz gereklidir" uyarılarında bulundu.

AYAKLARINIZI HER GÜN YIKAYIN

Sağlıklı ayaklar için sadece yaz aylarında değil kış aylarında da özen göstermek gerektiğinin altını çizen Öz, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Ayaklarımızda bulunan ter bezi miktarı vücudumuzun diğer bölgelerinden daha fazladır. Bazen terleme çok şiddetli olabilir. Terleme ile ayakta bulunan bakterilerin isovalerik asit üretmesi ayakta kötü koku oluşmasına neden olmaktadır. Ayakta hijyenin sağlanması ile kötü koku oluşumunun önüne geçilebilir. İlk yapılması gereken ayaktaki bakteri miktarını azaltmaktır. Kötü koku ve enfeksiyonu engellemek için antibakteriyal sabun kullanımı tercih edilmelidir. Parmak aralarının kuru olması önemlidir. Islak kalması mantar enfeksiyonu oluşumunu kolaylaştırmaktadır. Aynı ayakkabıyı üst üste kullanmak ayak sağlığını olumsuz etkiler. Ayakkabı seçerken de sentetik materyallerden sakınılması gerekir. Nemi emebilecek kumaş veya deri ayakkabıları tercih edilmelidir? şeklinde konuştu.

GÜNLÜK OLARAK AYAĞINIZI HAVALANDIRIN

Kış mevsiminde, uzun süre botların içinde ve havasız kalan, terleyen ayaklarda mantar enfeksiyonunun gelişimini kolaylaştıracağını söyleyen Öz, ?Yaz mevsiminde açık ayakkabılar tercih etmek; kış mevsiminde de günlük olarak çorapları çıkarıp ayakların hava almasını sağlamak doğrudur. Çorap seçerken ise naylon, sentetik çoraplardan sakının, teri emen pamuklu çoraplar tercih edilmelidir. Ayakta bakteri üremesini engelleyen spreyler çorap giymeden önce kullanılmalıdır? dedi.

TIRNAK BAKIMI TEMİZLİĞİN ÖNEMLİ BİR PARÇASI

"Sağlıklı ise güzeldir ^^ ilkesi ile duruma bakarsak tırnakların ve ayakların önce sağlıklı görünmesi gerektiğini anlarız. Yukarıda anlattıklarımız uygulandığı taktirde tırnaklarımızında sağlıklı kalmasını sağlamış olur . Aylık profösyonel bakımların yanı sıra günlük bakımda kişiye özel bakım aparatları ve ürünleri ile tırnak sağlığımıza ve estetiğimizi koruyabiliriz . Bu ürün ve aparatların seçiminide doğru bir uzmanın önersi ile yapmakta fayda vardır .

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.