Kiliseden camiye...

Kiliseden camiye...
Yaklaşık 200 kişilik cemaatini toplayan papaz, Selimiye Camii'nin ikizi olarak tanımlanan Nizamiye Camii'ni ziyarete geldi.Cemaatini camiye getiren papazDİNLER...



Yaklaşık 200 kişilik cemaatini toplayan papaz, Selimiye Camii'nin ikizi olarak tanımlanan Nizamiye Camii'ni ziyarete geldi.


Cemaatini camiye getiren papaz

DİNLER ARASI ZİYARET

Güney Afrika'nın Johannesburg şehrinde yapımı devam eden Selimiye'nin ikizi Nizamiye Camii, henüz tamamlanmadan yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Nizamiye'nin proje yöneticisi Orhan Çelik, ziyaretlerin en ilgincinin ise geçtiğimiz günlerde yaşandığını ifade etti. Caminin hemen yanındaki kilisenin papazı, kadınlı erkekli her yaştan yaklaşık 200 kişilik cemaatini toplayarak Nizamiye'ye geldi.

ORTAK NOKTA HOŞGÖRÜ

Nizamiye Camii'nin sorumlularından İsak Turan ile Naci Kaya misafirleri gezdirerek, cami hakkında bilgi verdi. Ziyaretin sonunda kilise üyelerine Türk ürünü meyve suları ve çikolata ikram edildi. Nizamiye'nin bulunduğu Midrand Kasabası'ndaki Protestan kilisesinin papazı Martin Morrison, "Arkadaşım bana bu dev mimariden bahsetmişti. Farklı dinlere mensup insanların bir araya gelmesi çok önemli" diyerek dostluğun baki olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.