Kılıçdaroğlu'ndan partilere ve Diyanet'e çağrı

Kılıçdaroğlu'ndan partilere ve Diyanet'e çağrı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin terör sorunu konusundaki çözüm önerisini ve gündemdeki konuları değerlendirdi. Kılıçdaroğlu'nun hedefinde...



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin terör sorunu konusundaki çözüm önerisini ve gündemdeki konuları değerlendirdi. Kılıçdaroğlu'nun hedefinde Diyanet de vardı.



"Şehit ailelerine söz verdik. Bu sorunu çözmeliyiz. Kronikleşen bir soruna kayıtsız kalamayız" diyen Kılıçdaroğlu, demokrasinin bir uzlaşma kültürü olduğunu da hatırlattı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'nde Parti Meclisi toplantısı öncesi açıklamalarda bulundu.

Terör üzerinden siyaset yapılamayacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, amaçlarının sorunun çözümü olduğunu sorunun bu çözüm önerisine koyulan isimlerde olmadığını ifade etti.

Akil adamlar sözünün değiştirilemez bir ifade olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, "Akil adamlar sözü uluslararası bir sözdür. Biz parlamento çatısı altında ortak aklı hakim kılarak sorunu çözmek istiyoruz. Amacımız TBMM'de bir araya gelmek. Burada insan hayatı söz konusudur. Kan üzerinden terör üzerinden siyaset yapılmaz. Sorunu çözmek istiyoruz. Bunun için yol haritamız var. MHP ve BDP'ye de çağrı yapıyoruz. Gelin bu soruna hep beraber çare üretelim. İsterseniz adını değiştiririz. Yeter ki siz bu konuyu görüşmek için varız deyin. Siyaset kurumunun görevi çözüm üretmektir." dedi.

"DİYANET, SICAK SİYASETTEN UZAK DURSUN"

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Gözmez'in kürtaj konusunda yaptığı açıklamalara da değinen Kılıçdaroğlu, "Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kuran parti CHP'dir. Diyanet'in kürtaj konusuna girmesi yanlıştır. Diyanet sıcak siyasi konulardan uzak dursun. Sayın Diyanet İşleri Başkanı, Anayasa'daki metni iyi okusun. Diyanet'e sıcak siyasi konu yakışmaz." şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın özel yetkili mahkeme ve savcılarla ilgili açıklamaları konusunda da "özel yetkili mahkeme adalet dağıtamaz. Özel yetkili de ne demek? Özel yetkili mahkeme demokrasilerde olmaz. Sayın Başbakan, MİT Müsteşarı Fidan ifadeye çağırılınca uyandı. Darbe hukuku bu ülkeden arınmadan önce demokrasi ve özgürlük bu ülkeye gelmez." ifadelerini kullandı.

AYRINTILAR GELECEK

Kaynak: HABER 7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.