Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan'a küfür?

Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan'a küfür?
 CHP'nin Zonguldak mitinginde siyaset tarihine geçecek bir skandal yaşandı.BAŞBAKAN'A AĞIR HAKARETKılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın sözlerine tepki...

 

CHP'nin Zonguldak mitinginde siyaset tarihine geçecek bir skandal yaşandı.

BAŞBAKAN'A AĞIR HAKARET

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın sözlerine tepki gösterirken, "Size bir soru sorayım. Recep Tayyip Erdoğan karşıma çıkabilir mi? Ben diyorum ki çıkamaz. Çıkması için mangal gibi yürek olması lazım. Var mı o yürek onda" dedi. Eleştirilerinin dozajını artıran Kılıçdaroğlu, şok ifadeler kullandı:

"Meydan okuyorum. Eğer bir toplu iğne ucu kadar yakınlarıma çıkar sağladığımı ispat edersen eyvallah, ispat edemezsen, benim adımı yolsuzlukla anarsan ana.. aa.. söylemeyeyim, gerisini söylemeyeyim. Neden bu kadar söylüyorum. Arkadaşlar biz temiz siyaseti getirmek istiyoruz."

Miting sonrası Genel Maden İşçileri Sendikası'nı ziyaret eden Kılıçdaroğlu'na "Ana.. a." şeklindeki sözleriyle neyi kastettiği soruldu. Kılıçdaroğlu, "Aslında daha sert bir ifade kullanacaktım. Ama şu anda doğru olmayacağını düşündüm ve o anda kestim" dedi.

Sarı baretle selamladı

Zonguldak Madenci Anıtı'ndaki mitingde, milletvekili aday tanıtımında Haberal, "Haberal, sizleri Silivri'den selamlıyor Zonguldak" şeklinde anons edildi. Anonsa alandakiler "Haberal nerede biz oradayız" şeklinde karşılık verdi.

Aday tanıtımının ardından kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, alandakileri "sarı madenci bareti" ile selamladı. Konuşmasına "Merhaba Zonguldak. Alın terinin başkenti" diyerek başlayan Kılıçdaroğlu, "12 Hazirana az kaldı. Hep beraber bileğimizin gücüyle, alnımızın teriyle AKP'ye dersini vereceğiz. Söz mü" dedi. Partililer "söz" karşılığı verince Kılıçdaroğlu, "Ben de size söz veriyorum. Günün 24 saati sizin için çalışacağım" dedi.

Daha dinamik olacak

Partisinin
seçim vaatlerini anlatan Kılıçdaroğlu, "Her eve en az 600 lira asgari gelir olacak. Her eve para girecek. Yoksulluğu tarihe gömeceğiz. Aile sigortası getireceğiz" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, partisinin askerlik kısaltılmasına ilişkin seçim taahhüdü ile ilgili olarak da "Başbakan, 'Memleketin güvenliğini kim sağlayacak' diyor.

Senin oğlun vali gözetiminde el bebek gül bebek 21 gün askerlik yaparken aklına gelmezken, milletin gariban çocuğu askerlik yapınca mı aklına geliyor" tepkisi gösterdi. Askerliği kademeli olarak 6 aya indireceklerini vurgulayan
CHP lideri, "Orduyu yeniden ele alacağız; daha dinamik ve atak bir ordu yaratacağız. Hantal yapısından kurtaracağız. Gençleri daha aktif kullanacağız" dedi.

Haberal'dan "yiğit adam" diye bahseden Kılıçdaroğlu, "Hemşehriniz Haberal adayımız. Haberal'ın suçu ne? Ben size söylüyorum. Üniversite kurmak. Dünyanın sayılı cerrahlarından birisi olmak. Bu milleti, fakir fukarayı düşünmek. Bütün mal varlığını üniversiteye bağışlamak" diye konuştu.

Haberal onurumuzdur

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ı eleştirdiği konuşmasına şöyle devam etti:

"Suçu var mı ortada mahkeme kararı bile yok. 'Parlamentoya gelirsem dokunulmazlığın kaldırılmasına ilişkin ilk imzayı ben atacağım' diyor. Adam gibi adamsan kaldır dokunulmazlıkları. Ama kaldıramaz. Bir adamda mangal gibi yürek olacak. Sonra kalkıp Haberal'ı suçlayacak. Sen kim Haberal kim Allah aşkına? Rahmetli Ecevit'e sağlık hizmeti sundu, rahmetli Ecevit'in yanından ayrılmadı, rahmetli Ecevit onu cumhurbaşkanı adayı olarak önerdi. Bunu Türkiye biliyor. Haberal ister çıksın ister çıkmasın Haberal bizim onurumuzdur. Zonguldak'ın onurudur Türkiye'nin onurudur."

ANALİZ

Oylar bölünebilir

Zonguldak'ta genel izlenim, "Haberal'ın ilde çok da sevilmediği" yönünde. Haberal ailesi ile ilgili de "Sanıldığı kadar iş vermediler" eleştirisi getiriliyor. Bağımsız aday, Haberal'ın hastane koordinatörü Ali Uzun'un şehirde, Haberal'dan daha fazla popülaritesi var. Önce MHP adayı olacağı söylenen, ancak vize alamayan Uzun'un,
CHP oylarından "alacağı" tahminleri yapılıyor. Bu nedenle Uzun'un " oyların bölünmemesi" için "son dakika" adaylıktan çekibileceği de iddia ediliyor. Seçim çalışmalarını gönderdiği 30 araç ve seçim bürosu aracılığı ile "dolaylı" yürüten Haberal, Zonguldak'ta CHP'nin beklediği rüzgarı yaratmış değil. Sol seçmenin yine CHP'ye vereceği, muhafazakar seçmenin ise AK Parti'yi tercih edeceği konuşuluyor. Zonguldak'ta, Ergenekon davası ve adaylardan çok, parti yarışı yaşanıyor.

Haber: Ezelhan ÜSTÜNKAYA/ BUGÜN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.