Kılıçdaroğlu 'gemiciğin' yakıtını sordu?

Kılıçdaroğlu 'gemiciğin' yakıtını sordu?
CHP lideri Kılıçdaroğlu, ''Recep Bey'in oğlunun gemiciğine (Mazot) 1,5 liradan veriliyor. Yatlara, kotralara 1,5 liradan veriliyor'' dedi.''Onlara niye 1,5...



CHP lideri Kılıçdaroğlu, ''Recep Bey'in oğlunun gemiciğine (Mazot) 1,5 liradan veriliyor. Yatlara, kotralara 1,5 liradan veriliyor'' dedi.

''Onlara niye 1,5 lira'' diye sormadıklarını belirten Kılıçdaroğlu, ''Bizim sorumuz, sabahın köründe tarlaya gidip çalışan, üreten, emek harcayan, alın teri döken, ürün elde eden, bizim karnımızın doyacağı masamıza koyduğumuz, soframıza aldığımız ürünleri bize getiren insana niye 1,5 liradan vermiyorsun?'' diye konuştu.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Antalya'daki Kepez Arena önündeki alanda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, alandaki bir dövizde yazılı, ''Yandaşlara verdin gazı, hak arayanlara copla biber gazı'' sözlerini okudu ve ''Bu AKP'nin adaleti zaten'' dedi.

Akaryakıt fiyatlarına ilişkin eleştirilerde bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin yakıt fiyatlarının yüksekliğini petrolün dışarıdan gelmesine bağladığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, bu sözlerin bir kısmının doğru, bir kısmının ise yanlış olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

''Önce doğruları söyleyeyim. Petrolün dışarıdan geldiği doğru, Türkiye'de rafineride işlendiği doğru, rafinerinin dağıtım şirketine mazotu verirken üstüne kar koyduğu doğru, dağıtım şirketi benzin istasyonuna teslim ederken karıyla teslim ettiği doğru. Benzin istasyonu sahibinin karını ekleyerek mazotu sattığı doğru. Buraya kadar mazotun litresi 1,55 TL. Hepsi dahil. Peki diyeceksiniz ki '3,5-4 lira nasıl oluyor?' Birisi KDV, öbürü ÖTV. İkisini çiftçiden almayacağım. İşin özü bu.

Anlaştık değil mi? Anlaştık. Türkiye'deki bütün çiftçiler. Aklınıza şu soru gelebilir: Sadece çiftçi için mi bu? Başka örneği yok mu? Var. Recep Bey'in oğlunun gemiciğine 1,5 liradan veriliyor. Yatlara, kotralara 1,5 liradan veriliyor. 'Onlara niye 1,5 lira' diye sormuyoruz. Bizim sorumuz sabahın köründe tarlaya gidip çalışan, üreten, emek harcayan, alın teri döken, ürün elde eden, bizim karnımızın doyacağı masamıza koyduğumuz, soframıza aldığımız ürünleri bize getiren insana niye 1,5 liradan vermiyorsun? Yata veriyorsun eyvallah, çiftçiye de ver. Çiftçi vatan haini mi? Onun için diyoruz, çiftçi meraklanmasın halkın iktidarı geliyor. Rahat bir nefes alacak onlar.''

Kemal Kılıçdaroğlu, kadınlara seçme ve seçilme hakkının da CHP tarafından verildiğini hatırlattı. Aile sigortası ile her aileye ekonomik güvence getireceklerini bildiren Kılıçdaroğlu, geliri olmayan veya asgari ücretin altında olan ailelerde kadının hesabına 600 lira para yatıracaklarını kaydetti.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ''Bizim yüreğimizde insan sevgisi var. Çünkü biz, komşumuz aç yatarken rahat uyuyan insanlar değiliz. Herkesin karnı doysun isteriz'' dedi.

4C'lilerin de AK Parti hükümeti tarafından mağdur edildiğini savunan Kılıçdaroğlu, 4C'lilere, ailelerine yakınlarına, ''Eğer siz AKP'nin mağduriyete 'Eyvallah' diyorsanız sözüm yok. Ama 'Bizi mağdur etti, biz hakkımızı istiyoruz' diyorsanız, hakkınızı halkın iktidarında Kemal kardeşiniz teslim edecektir'' diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı bir televizyon kanalında karşılıklı tartışmaya çağıran Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın bu çağrısına yanıt vermediğini söyledi. Alandaki bir pankartta yazılı, ''Kemal'in aklı tartışma masasında, Recep'in aklı hazine kasasında'' sözlerini okuyan Kılıçdaroğlu, ''Öyle. Onlar 'Malı nasıl götürürüm' diye düşünüyor, biz de vatandaşı düşünüyoruz'' dedi.

Bir başka pankarttaki ''Recep amca sütüme dokunma'' sözlerini de okuyan Kılıçdaroğlu, ''Sütü göstermeyin o da gider. Zaten sütün fiyatını düşürdüler'' diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını bitirmesinin ardından platforma çıkmak isteyen bir kadın, güvenlik görevlileri tarafından engellendi. Kılıçdaroğlu, eski CHP Lideri Deniz Baykal ve milletvekili adayları, daha sonra parti otobüsünün üzerinden halkı selamlayarak alandan ayrıldı.

-BAYKAL İLE BİRLİKTE YEMEK YEDİ-

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal ile birlikte daha sonra Club Hotel Sera'da düzenlenen yemeğe katıldı. Baykal ile Kılıçdaroğlu'nun yemeği başbaşa yedikleri öğrenildi.

Miting öncesinde Alanya İlçe Gençlik Kolları tarafından kurulan müzik topluluğu konser verdi. Üzerinde ''Antalya için Türkiye için elele. Kılıçdaroğlu'' yazılı bir paraşüt, miting sırasında alanın üzerinde uçtu.

Miting sırasında ağaçların ve binaların üzeri doldu. Alanda çok sayıda vatandaş da sıcak hava nedeniyle rahatsızlandı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.