Kılıçdaroğlu: Erdoğan'a direneceğiz..

Kılıçdaroğlu: Erdoğan'a direneceğiz..
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu'nun gündeminde, tutukluluk süreleri ve Dersin polemiği vardı.Kılıçdaroğlu,...



CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu'nun gündeminde, tutukluluk süreleri ve Dersin polemiği vardı.

Kılıçdaroğlu, grup toplantsında uzun tutukluluk sürelerini eleştirirken, 'Cumhurbaşkanı, bakalanlar, adli yetkililer hepsi bu sorundan şikayetçi ama bir tek kişiyi ikna edemiyorlar. O da Recep Tayyip Erdoğan'dır.. Meclis Başkanı bu sorunu çözsün yoksa orada durmasın.' dedi..

DERSİM CEVABI

Kılıçdaroğlu, Dersim polemiği için de 'Benim görevim bu ülkede insanları birbirine düşürmek değil birleştirmektir. Biz insanları kökenine, inancına, mezhebine bakmayız çünkü biz CHP'yiz. Biz din ve mezhep kavgalarını tarihe gömmüş bir partiyiz. Herkesin kimliği CHP'nin güvencesi altındasır. Biz başbakanın dinini mezhebini merak etmiyoruz. Biz, Van'da insanların sorunlarını dert ediyoruz. Nüfusumuzun yarısı yoksulsa biz onun derdindeyiz. İşsizlik derdindeyiz.

Bizim derdimiz bu. Ama Erdoğan'ın derdi tam tersi. O kendi cebini düşünüyor. Bu ülkenin birliğini yıktırmayacağız, yarattığın korku imparatorluğuna da direneceğiz. Yeri gelirse Nene hatun olur, Sütçü İmam olur, Uğur Mumcu olup direneceğiz.

Başta Dersimliler olmak üzere kendie oy vermeyenleri ötekileştirdi. Adam yerine koymadı.

Sayın Erdoğan, 73 yıl önceki zulme için yansaydı, o acıları yaşamış insanların çoxuklarına 5. sınıf insan muamalesi yapmazdın. Senin Dersim diye derdin yok. Senin Cumhuriyetle derdin var. Biz iyi biliyoruz.

Diyor ki - CHP tarihiyle yüzleşsin- .. Senin reddettiği tarih günahıyla sevabıyla bize aittir. İlla diyorsanki bu CHP'nin tarihidir biz tarihimizle yüzleşmekten korkmayız. Biz Osmanlıyı da Selçuklu'yu da sahipleniriz.

OKUDUĞUN KİTAP SAYISI 3-5'İ GEÇMEZ

Kalkmış bize tarih dersi veriyor.. Hayatın boyunca okduğun kitap sayısı 3-5'i geçmez. O da bize cevap verirken söyledikleri kitaplar.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.