Kılıçdaroğlu: Elektrik borcu sıfırlanacak?

Kılıçdaroğlu: Elektrik borcu sıfırlanacak?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidar olmaları halinde çiftinin elektrik borçlarını tümüyle sıfırlayacaklarını söyledi.Kılıçdaroğlu,...



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidar olmaları halinde çiftinin elektrik borçlarını tümüyle sıfırlayacaklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu, partisi tarafından Niğde'de hükümet meydanında düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Miting alanında ''Başbakan Kılıçdaroğlu'' sloganlarıyla karşılanan Kılıçdaroğlu, sloganlara, ''Halkın desteğiyle başbakan da olacağız, bu ülkeyi AKP hükümetinden kurtaracağız'' dedi.

Konuşmasında hükümeti eleştiren Kılıçdaroğlu, ''Onlar ülkeyi yönetmiyor, onlar nasıl köşeyi döneriz onun hesabını yapıyorlar'' diye konuştu.

Ülkede tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenlerden hesap soracaklarını belirten Kılıçdaroğlu, ''Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenlerden hesap sormayacak mıyız? Onlardan bunun hesabını fitil fitil soracağız. Çiftçinin, esnafın hakkını yiyeceksin, sonra ben ülkeyi yönetiyorum diyeceksin. Hala kendini İstanbul belediye başkanı sanıyorsun'' dedi.

Hükümetin, ''Hedefimiz 2023'' dediğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, 1923'ü bilmeyenlerin 2023'ten haberi olmayacağını söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''Hedefimiz 2023 diyorlar. 1923 vizyonu olmayanların 2023 vizyonu olabilir mi? 1923'ü bilmeyenlerin 2023'ten haberi olmaz. 12 milyon 815 bin yoksulumuz var ama ne diyorlar? 'İstikrar sürsün' diyorlar, 'yoksulluk devam etsin' diyorlar, bunu kabul edecek misiniz? Hiçbir çocuk yatağa aç girmesin, diyoruz. Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütünün raporuna göre, her on çocuktan biri aç. 'İstikrar sürsün' diyor. Senin istikrarın devam ediyor, millette istikrar mı kaldı.''

İktidara gelmeleri halinde çiftçinin elektrik borçlarını tümüyle sıfırlayacaklarını, bu konuda söz verdiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, ''Barış getirmişler, faizleri biraz düşüreceklermiş, çiftçi borçlarını ödeyecekmiş... Patates ekmeyi yasaklamışsın çiftçi borcunu nasıl ödeyecek? Size bir sözüm var; elektrik borçlarını tümüyle sıfırlayacağım. Bunu Niğde'den ilk kez açıklıyorum. Çiftçinin borcu sıfırlanacak, elektrik borcu kalmayacak'' dedi.

Bugünün Anneler Günü olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, bütün annelerin elini öptüğünü ve onların gününü kutladığını dile getirdi.

Bütün annelerin kutsal olduğunu ve başlarının üzerinde yeri olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, Samsun'da 2.5 aylık Kübra bebeğin açlıktan öldüğünü öne sürerek, ''4 çocuğuna sabah kahvaltısı veremedi diye bir anne intihar etti. İşte 21. yüzyılın Türkiye'si bu'' diye konuştu.

Askerlik süresini 15 aydan 9 aya, daha sonra da kademeli olarak indireceklerini belirten Kılıçdaroğlu, ''Biz bunu söylerken, 'memleketi kim koruyacak' diyor. Senin oğlun 21 günlük askere giderken hiç aklına geldi mi, bu memleketi kim koruyacak diye'' dedi.

Niğde'de yurt sorunu olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, en geç iki yıl içinde yurt sorununu çözeceğine söz verdiğini ve yurtsuz öğrenci kalmayacağını ifade etti.

''AKP GENEL MERKEZİNE BAĞLANAN O HORTUMLARI KESMEZSEM BANA DA KEMAL DEMESİNLER''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''AKP genel merkezine bağlanan o hortumları kesmezsem bana da Kemal demesinler'' dedi.

Kılıçdaroğlu, partisince Niğde Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti. ''Bizim felsefemizde, bizim inancımızda, bizim dünya görüşümüzde yandaş yok, vatandaş var'' diyen Kılıçdaroğlu, ''Çiftçinin elektrik borcunu sileceğim ama bir sözüm daha var: Mazot 1.5 lira olacak. Çiftçi kardeşlerim traktörün köşesine tükenmez kalemle yazsın. 13 Haziran'dan sonra, yetki verin ilk 4 ay içinde bu sorunu çözeceğiz. Göreceksiniz çiftçinin mazotu 1.5 lira olacak'' diye konuştu.

Miting alanında ''Bükülmez Ozan'' lakaplı bir halk aşığının emeklilerle ilgili yazdığı pankartı okuyan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

''Recep Bey;e göre, emeklinin durum çok iyi. İyi mi emeklinin durumu? Recep Bey ve arkadaşları TBMM'de kürsüye çıkıp emekliye ne kadar büyük avantaj sağladıklarını, emekliye ne kadar büyük paralar verdiklerini anlatıyorlar, 'emeklinin cebi artık para şişkini' diyorlar. Emeklilerin AKP iktidarında durumları iyiyse yaz tatillerini Kanarya adalarında yapıyorlarsa mesele yok zaten, gider AKP'ye oyunu verir. 9 milyon emekli, eşleri ile birlikte 18 milyon emekli -çocuklarını saymıyorum- isteseler tek başına bir siyasi partiyi iktidara getirirler. Eğer hayatınızdan memnunsanız adresiniz belli AKP. 'Hayır memnun değiliz, biz de milli gelir artışından pay istiyoruz, ikinci sınıf yurttaş olmak istemiyoruz, bizim de intibak yasamız çıksın, aramızda eşitsizlikler var, bunlar düzeltilsin' diyorsanız adresiniz belli; altı ok, üçüncü sıra, evet mührü CHP.

Emekli kardeşlerimin iyi düşünmesi lazım, onların oyunu istiyorum. Bir teki bile dışarıda kalmasın, 9 milyon oyun, 9 milyonunu da istiyorum. İddialıyız ve onların haklarını da savunacağım. Hiçbir siyasi lider benim kadar emeklinin derdini savunmamıştır, hiçbir siyasi lider 'emekliyi ikinci sınıf yurttaş yapamazsın' diye meydanlara çıkıp konuşmamıştır. Madem ki onların haklarını savunuyorum, o zaman bu yolda beraber yürüyeceğiz, beraber mücadele edeceğiz, beraber hakkımızı arayacağız.''

Kılıçdaroğlu, partililerin ''Şifreci Tayyip'' sloganları üzerine, ''Recep Bey'in şifresini buldum. 12 Haziran 2011 yazın, iktidar cebinize gelsin. Bir sınav yapmayı dahi beceremeyen bir iktidar, Allah aşkına ülkeyi yönetebilir mi? Önce 'efendim şifre mifre yok' dediler, sonra dediler 'sehven olmuş', sonra plağı değiştirdiler. 'Vallahi, billahi var ama kopya çekeni tespit edemedik' dediler. Şimdi buradan soruyorum, kopya yoksa şifre niye var?'' diye konuştu.

''BÜTÜN HORTUMLARI KESECEĞİM''

Kemal Kılıçdaroğlu, Niğde'de CHP'nin yükselişini gören hükümetin, buraya bakanlar gönderdiğini belirterek, bunlardan birinin de dün kente gelen Sağlık Bakanı olduğunu kaydetti.

Domuz gribi aşısına tüyü bitmemiş yetimin hakkının ödendiğini savunan Kılıçdaroğlu, şunları anlattı:

''Kendi Başbakanı bile o aşıdan olmadı. Ben oldum. Yazık günah değil mi? Van'da bir yolsuzluk oldu. Savcıya talimat veriyorlar 'yolsuzluğu durdur'. Kendisine bir soru sordum, kardeşim cumhuriyet savcısına yolsuzluğu durdur talimatını hangi yolsuzluğa dayanarak verdin, cevap var mı? Cevap yok. Yazıyı inkar edemiyor. Yoksa alnına yapıştıracağım yazıyı. Sen bir yolsuzluk davasını, savcının elindeki bir dosyayı hangi gerekçe ile 'durdur' diyorsun? Üstelik 'hemen durdur' diyor. Bütün o hortumları keseceğim.''

Kılıçdaroğlu, Türkiye'de 12 milyon 715 bin yoksul bulunduğuna dikkati çekerek, iktidar olduklarında aile sigortasını getireceklerini anımsattı.

Her ailede huzur ve barış olması gerektiğini, her ailede çocukların karnının doyması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:

''Çocukların karnı doyarsa, annelerin yüzünde gülücükler açar. Ben şunu söylüyorum; geliri olmayan, yoksul olan bir ailede kadının banka hesabına her ay en az 600 lira para yatıracağız. Kadın her ay gidecek, bankadan parasını çekecek, çoluk çocuğun rızkını sağlayacağız. Yanlış mı söylüyorum? Bana verdikleri cevaba bakın 'parayı nereden bulacaksın?' Senin bütün yandaşların köşeyi döndü. Son yaptıkları rezalete bakın. Oy pusulasını 12 milyona basıyorlar. Sonra birisi diyor ki 'insaf kardeşim, 12 milyona kağıt mı basılır', ikinci ihaleyi yapıyorlar, 900 bin lira. 13 kat fiyat düşüyor. Hortuma bakın. Ben dedim ya 'bunların hortumunu keseceğim'. AKP genel merkezine bağlanan o hortumları kesmezsem bana da Kemal demesinler.''

''DÜNYANIN EN ZENGİN BAŞBAKANI''

Başbakan Erdoğan'ın dün gördüğü çocuklara ''Bizim zamanımızda ayakkabımız yoktu'' dediğini öne süren Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Daha öncede diyordu 'benim ayakkabılarımın altı delikti' diye. Ondan sonra döndü 'ben de bir SSK emeklisiyim' dedi. O'nun SSK emeklisi olmadığını ispat ettim, bir daha dut yemiş bülbül gibi konuşmadı. Şimdi diyor ki 'yırtık ayakkabılarım vardı'. Sevsinler senin yırtık ayakkabılarını. Şimdi neyin var. Siyasete yırtık ayakkabı ile giren, sonra da dünyanın en zengin başbakanlarından biri olan bir kimseye Allah aşkına güvenebilecek misiniz? 'Yürüttüğün yeter' demiştim dava açıyor. Onun iktidarı döneminde yapılan yolsuzluktan bir dağ oluşturacağım. O'nun boyunu aşacak, yolsuzluk dosyaları.

''Onlar firavunlaştılar'' diyen Kılıçdaroğlu, ''Biz firavunlaşmayacağız, 'hizmet için geldik' dediler, halka zulmediyorlar. Biz hizmet için geleceğiz. Burada güzel bir afişimiz var: 'Her firavunun bir Musa'sı olur' diyor. Güzel bir afiş. Niye firavunlaştılar? Çünkü zalimleştiler. Size sözüm var: Haramilerin saltanatını yıkıp, halkın iktidarını kuracağım, sizin için çalışacağım'' diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, Anadolu'yu yeniden ayağa kaldıracaklarını belirterek, ''Anadolu'da huzur olacak. Bu ülkeye huzuru, barışı ve kardeşliği getireceğim. Çünkü, halkım için çalışacağım, birileri için değil, cebim için değil, yandaş için değil'' dedi.

Halka özgürlüğü ve demokrasiyi getireceklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, ''Herkes telefonları ile özgürce konuşabilecek. Burada bir pankart vardı 'Kasetçi Tayyip' diyor. Recep Bey'in yeni merakı kaset izlemek, bel altı kaseti izlemek, onu kullanmak. İnsanda ahlak olur, insanda yasalara uymak gibi bir erdem olur. Eğer bir yerde yasa dışı işlemler yapılıyorsa bir yerde telefonlar dinleniyorsa bunun sorumlusu sensin ey Recep Bey. Niye bunlara izin veriyorsun.' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'de yeni bir sürece girilmesi, halkın sorunlarının çözülmesi gerektiğini vurgulayarak, üç bakanlar kurulu oluşturabilecek kapasiteleri olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, herkesi kucaklayacaklarını belirterek, çiftçiye ''ananı da al git'' demeyeceklerini sözlerine ekledi.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından seçim otobüsünün üzerinden halkı selamladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.