Kesin sonuçlar, AA'nın seçim başarısını tescilledi

Kesin sonuçlar, AA'nın seçim başarısını tescilledi
 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi kesin sonuçları, AA'nın kamuoyuna aktardığı sonuçların doğruluğunu ortaya koydu. ANKARA (AA) - Yüksek...

 

26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi kesin sonuçları, AA'nın kamuoyuna aktardığı sonuçların doğruluğunu ortaya koydu.

 

ANKARA (AA) - Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven'in açıkladığı 1 Kasım'da yapılan 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi kesin sonuçları, Anadolu Ajansının (AA) kamuoyuna aktardığı sonuçların doğruluğunu tescilledi.

 

Seçim sonuçlarını en hızlı şekilde aktarmak için veri sağlayıcılarda güçlendirme yapan ve yurt çapında muhabir ağını kuran AA, sonuçları harita ve grafikler eşliğinde "secim.aa.com.tr" internet adresinden duyurdu.

 

AA, partilerin oy dağılımlarının yanı sıra kazanan adayların öz geçmişlerini de fotoğraflar eşliğinde abonelere sundu. Seçim sonuçlarına ilişkin haberler, 9 dilde abonelere servis edildi.

 

AA'nın milletvekili genel seçiminde partilerin oy oranları ve milletvekili sayılarına ilişkin kamuoyuna aktardığı veriler şöyle:

 

AK Parti: Yüzde 49,49 - 317 milletvekili

 

CHP: Yüzde 25,31 - 134 milletvekili

 

MHP: Yüzde 11,90 - 40 milletvekili

 

HDP: Yüzde 10,76 - 59 milletvekili

 

YSK Başkanı Güven'in bugün açıkladığı kesin sonuçlar, AA'nın aktardığı seçim sonuçlarının doğruluğunu ortaya koydu. Kesin seçim sonuçlarına göre, AK Parti yüzde 49,50 ile 317 milletvekili, CHP yüzde 25,32 ile 134 milletvekili, MHP yüzde 11,90 ile 40 milletvekili, HDP yüzde 10,76 ile 59 milletvekili sayısına ulaştı.

 

-Türk medyası AA'yı tercih etti

 

Seçimde Türk medyası AA'yı tercih etmiş, medya kuruluşlarının yaklaşık yüzde 90'ı özel seçim yayınına abone olmuştu.

 

AA, 30 Mart 2014'teki mahalli idareler seçimi, 1 Haziran 2014'teki ara seçimleri, 10 Ağustos 2014'teki Cumhurbaşkanı seçimi ve 7 Haziran Milletvekili Genel Seçimi'ni sandık başından sonuçlarla kamuoyuna aktararak medyanın ana içerik sağlayıcısı olmuştu. YSK'nın açıkladığı kesin sonuçlar, AA'nın seçim özel yayını yaptığı seçimlerde kamuoyuna aktardığı sonuçların doğruluğunu da göstermişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.