?Kenan Evren Bulvarı?nın adı Rabia Bulvarı olsun

?Kenan Evren Bulvarı?nın adı Rabia Bulvarı olsun
Darbe karşıtı Adanalılar, 12 Eylül Askeri Darbesini hatırlatan isimlere karşı imza kampanyası başlattı. Kendilerini "Darbe Karşıtı Adanalılar...



Darbe karşıtı Adanalılar, 12 Eylül Askeri Darbesini hatırlatan isimlere karşı imza kampanyası başlattı. 

Kendilerini "Darbe Karşıtı Adanalılar Gurubu" olarak tanımlayan bir gurup vatandaş, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının da desteği ile 12 Eylül Askeri Darbesinin mimarı Kenan Evren'in adının Şehrin önemli bir bulvarından kaldırılmasını bunun yerine darbe karşıtlığının sembolü haline gelen RABİA isminin verilmesini talep eden bir imza kampanyası başlattı.

 

Sosyal medya üzerinden bir etkinlik sayfası oluşturan darbe karşıtı Adanalılar, imza kampanyalarını internet üzerinden de sürdürüyor. 

Etkinlik organizatörleri düzenledikleri imza kampanyası için şu çağrıda bulunuyor: "Adana'lı duyarlı insanlar olarak Adana Büyükşehir belediyesine bir öneri sunuyoruz. Gelin Adana?nın çok önemli bir bulvarını darbeci bir generalin isminden kurtaralım ve o bulvara darbe karşıtlığının sembolü haline gelen RABIA ismini verelim. Kenan Evren Bulvarı ismini RABIA Bulvarı olarak değiştirelim."  

Kitabevleri, mağazalar ve sivil toplum kuruluşları gibi yerlere dağıtılan İMZA Formlarının yanı sıra aşağıdaki linkten de ONLİNE olarak İMZA atılabiliyor. 

http://imzakampanyam.com/imzala/KENAN-EVREN-BULVARI-NIN-ADI-RABIA-BULVARI-OLSUN-imza-kampanyasi


Merak edenler için Etkinliğin Facebook Sayfası linki: 

https://www.facebook.com/events/592917020751995/

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.