Kenan AK'tan Kurban Bayramı mesajı

Kenan AK'tan Kurban Bayramı mesajı
Diyanet Birlik-Sen Genel Başkanı Kenan AK, 11 Ağustos 2019 tarihinde idrak edeceğimiz Kurban bayramı münasebetiyle yazılı bir bayram mesajı yayınladı.

Kenan AK'tan Kurban Bayramı mesajı

Diyanet Birlik-Sen Genel Başkanı Kenan AK, 11 Ağustos 2019 tarihinde idrak edeceğimiz Kurban bayramı münasebetiyle yazılı bir bayram mesajı yayınladı.

Dinimizce bütün ibadetlerde hem fert açısından hem de toplum açısından birçok faydalar ve hikmetler bulunmaktadır. Cenab-ı Allahın yarattığı ve emrettiği her şeyde bir hikmet bulunmaktadır.

Kurban kesmek müslümanlar için yerine getirilmesi gereken bir ibadettir.

Kurban kelimesinin lûgat anlamı kendisi ile Allaha yaklaşılan şey demektir. Bu manadan da anlaşıldığı gibi kurban Allaha yaklaşmaya ve Onun rızasını kazanmaya vesilesidir.

Kurban ibadetinin asıl amacı Allahın rızasını kazanmak ve Ona yakınlaşmayı arzu etmektir. Kurban kesen bu ibadetiyle Allaha yaklaşmış ve Onun hoşnutluğunu kazanmış olur. Kurban aynı zamanda bir sosyal yardımlaşma ve dayanışma örneğidir.

Kesilen kurbanlardan maddi olarak daha çok yoksullar yararlanır. Kurban ibadetinin ruhunda Hakka yakınlık ve halka fedakârlıkta bulunma anlayışı vardır.

Kurban fedakarlıktır. Aziz Milletimiz değer verdiği ve fedakarlık yaptığı şeylere ayrı bir özellik katar.

Kurban keseceği hayvana kına yakar.

TÜRK MİLLETİ 3 ŞEYE KINA YAKAR

Birincisi : Kurban edeceği hayvanına ALLAHa kurban olsun diye

İkincisi : Evlenecek erkeğe ve kadına BİRBİRLERİNE kurban olsunlar diye

Üçüncüsü : Askere giden yiğitlerine VATANINA KURBAN OLSUN diye.

Kurban Bayramı aynı zamanda Hac ibadetinin de yapıldığı zaman dilimidir.

Hac ibadeti münasebetiyle mübarek beldelerde Allahın ve Hz.Peygamberin misafiri konumunda bulunan Hacılarımıza ibadetlerini tamamlamayı hac ibadetlerinin mebrur ve mübarek olmasını Cenabı Allahan niyaz ediyoruz.

Doğu Türkistanda Suriye de Irak ta Gazzede Yemende Afrikada ve Dünyanın dört bir yanında Türk ve Müslüman kardeşlerimiz acı ve ızdırap içinde inim inim inlerken hem İslam Dünyasının tepkisizliği hem de hür dünyanın zulme karşı sessizliği yüreklerimizi derinden yaralamaktadır.

Hür bir Vatanda can ve mal güvenliğine sahip olarak birlik beraberlik içinde yaşıyor olmanın ne kadar büyük bir nimet olduğunu hatırlayıp Cenabı Allaha ne kadar şükretsek az.

Bu vatanı bizlere emanet eden ecdadımızı aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi hayırla yâd ederek onları hiç unutmayalım.

Yüce Rabbim Devletimizin varlığının Milletimizin bütünlüğünün teminatı olan Kahraman Askerimize Polisimize ve korucularımıza güç ve kuvvvet versin.

Onları her daim mansur ve Muzaffer eylesin.

Onlara kem gözle bakan hainleri de kahrı perişan eylesin.

Yüce Rabbimiz Devletimize dirlik ve düzen milletimize birlik ve beraberlik Devletimizi payidar milletimizi bahtiyar eylesin.

Kurban bayramını vesile kılarak Özellikle sebebi varlığımız olan anne ve babalarımızın gönüllerini şad etmeli onların ruhunu okşamalı ve hayır dualarını almalıyız.

Gönüllerin ağır yükü olan küskünlük ve dargınlıkları ortadan kaldırmalı

Evinde ve yatağında ziyaretçi bekleyen hasta kardeşlerimizi hatırlamalı yetim ve öksüzlerin kimsesiz ve ihtiyaç sahiplerinin yüzlerinin gülmesine bir nebze olsun vesile olmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle Başta vatanımız için can veren ve kurban olan aziz şehitlerimizi rahmetleminnetle ve dualarımızla anarken Evlatlarını Vatan ve millete kurban veren Tüm şehit ailelerimizin

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü çalışanlarının Mensubu olmaktan şeref duyduğumuz Türk Milletinin ve İslam Âleminin Kurban bayramını DİYANET BİRLİK SEN adına en içten dileklerimle kutluyor Türk-İslam alemine ve insanlığa ve 25 İnanmış arkadaşlarımızda kurduğumuz Diyanet Birlik Sen Sendikamıza hayırlar getirmesini yüce Allahtan niyaz ediyorum.

 

Kenan AK

Diyanet Birlik Sen

Genel Başkanı

Yönetim Kurulu Adına

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.