Kemal Yine Çark Etti

Kemal Yine Çark Etti
Bir ay önce ?Başörtüsü siyasetin gündeminden düşmeli, herkes giyiminde özgürdür? ifadelerini kullanan CHP lideri Kılıçdaroğlu şimdi ise, ?Milletvekili...


Bir ay önce ?Başörtüsü siyasetin gündeminden düşmeli, herkes giyiminde özgürdür? ifadelerini kullanan CHP lideri Kılıçdaroğlu şimdi ise, ?Milletvekili ve belediye seçimlerinde başörtülü adayımız olabilir.

Ancak vekil veya belediye başkanı olduğu zaman kurallara uymak gerekir? diyerek yasakçı tavrını ortaya koydu. Kılıçdaroğlu?nun bu açıklamaları, ?Seçime kadar tak, kazandıktan sonra çıkar? şeklinde yorumlandı.

Çarkları ile ünlü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yine çark ederek başörtüsü üzerinden oy koparmaya çalıştığını gösterdi. Bir ay önce ?Başörtüsü siyasetin gündeminden düşmeli, herkes giyiminde özgürdür? ifadelerini kullanan CHP lideri Kılıçdaroğlu şimdi ise, ?Milletvekili ve belediye seçimlerinde başörtülü adayımız olabilir. Ancak vekil veya belediye başkanı olduğu zaman kurallara uymak gerekir? diyerek yasakçı tavrını ortaya koydu. Kılıçdaroğlu?nun bu açıklamaları, ?Seçime kadar tak, kazandıktan sonra çıkar? şeklinde yorumlandı. 

BAŞÖRTÜSÜNÜ ÖZGÜR KILACAKTI

Kılıçdaroğlu, genel başkan olduktan sonra ?Başörtüsünü özgür kılacağız. Kamuda başörtüsü serbest olsun? gibi cesur açıklamalar yapıyordu. Yerel seçimlerin yaklaşması vesilesiyle de geçtiğimiz ay, başörtüsünün siyasetin gündemine getirilmesini asla doğru bulmadığını belirterek, ?Herkes giyiminde kuşamında özgürdür. Başörtüsünü inancı nedeniyle takıyorsa ona saygı duyuyoruz? ifadelerini kullanmıştı. 

BİR AY SONRA ÇARK ETTİ

Daha bir ay önce başörtüsüne özgürlük nidaları atan Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde çeşitli temaslarda bulunmak üzere Gaziantep?e giderken uçakta çark etti. Seyahati takip eden bir grup gazeteciye, parti ve ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerde başörtülü aday çıkarıp çıkarmayacaklarına ilişkin bir soru üzerine, ?Başörtülü aday, niye olmasın? Milletvekili seçimleri için de, belediye seçimleri için de başörtülü adayımız olabilir. Aday adayı olmasında, aday olmasında, seçilmesinde bir sakınca yok. Ancak milletvekili ya da belediye başkanı olduğu zaman kurallara uymak gerekir. İşin doğrusu budur. Parlamentonun kurallarına uymak gerekir? cevabını vererek yasakçı tavrını gösterdi. 

YENİAKİT

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.