Kemal Kılıçdaroğlu: ABD ile çıkarlarımız ortak

Kemal Kılıçdaroğlu: ABD ile çıkarlarımız ortak
 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ABD Başkanı Barack Obama mektup yazdı: "CHP olarak ABD ile ortak çıkarlar zemininde iyi ilişkiler kurmak istiyoruz."...


 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ABD Başkanı Barack Obama mektup yazdı: "CHP olarak ABD ile ortak çıkarlar zemininde iyi ilişkiler kurmak istiyoruz." Kılıçdaroğlu'nun bu mektubu bizi 12 Haziran 2011 seçimleri öncesine götürdü.

CHP lideri Kılıçdaroğlu 12 Haziran 2011 seçimlerinden önce, kriz içerisinde bulunan Yunanistan'ın Sosyalist Başbakanı Yorgo Papandreu'ya bir mesaj yollamış, CHP'nin Türkiye'de iktidara geleceğini ve Yunanistan'ı sefaletten kurtaracağını iddia etmişti.

Dün yeniden ABD başkanlığına seçilen Barack Obama'ya bir mektup yollayan Kılıçdaroğlu, "CHP olarak ABD ile ortak çıkarlar zemininde iyi ilişkiler kurmak istiyoruz." dedi.

"GELECEKTE İKTİDAR BİZİZ, ÇIKARLARIMIZ ORTAK"

Kılıçdaroğlu'nun Obama'ya gönderdiği kutlama mektubunda şu ifadelere yer verildi: "ABD Başkanlığı'na yeniden seçilmenizden ötürü en içten dileklerimi sunar, ikinci dönem başkanlığınızın Amerika Birleşik Devletleri'nin huzur ve mutluluğu, dünya barış ve istikrarı için hayırlı ve verimli geçmesini dilerim. Türkiye'nin gelecekteki iktidarı Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Amerika Birleşik Devletleri ve yönetiminizle karşılıklı saygı ve ortak değer ve çıkarlar zemininde sağlıklı ve güçlü iyi ilişkiler içinde olmayı arzulamaktayız."

ULUSALCILAR BUNA DİYECEK?

Hemen hemen her toplantısında AK Parti Hükümeti'nin ABD'nin egemenliği altına girdiğini ifade eden ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı yerden yere vuran Kemal Kılıçdaroğlu'nun Obama'ya yazdığı mektupta kullandığı ifadelere ulusalcıların vereceği tepki merak konusu oldu.

Kaynak: Haber7

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.