Kazanan değişim kaybeden statüko?

Kazanan değişim kaybeden statüko?
Başbakan Erdoğan, 'Mısır'da kaybeden statüko, kazanan değişimdir. Kaybeden baskı, kazanan demokrasidir. Kaybeden korku, kazanan cesarettir. İnanıyorum...



Başbakan Erdoğan, 'Mısır'da kaybeden statüko, kazanan değişimdir. Kaybeden baskı, kazanan demokrasidir. Kaybeden korku, kazanan cesarettir. İnanıyorum ki Mısırlı kardeşim, geçiş sürecini de başarıyla atlatacak, özgürlükçü ve demokratik bir idareyi en kısa sürede tesis edecektir' dedi?
Konuşmasının ardından restore edilen hizmet binasını açan Erdoğan, daha sonra Edebiyat Kıraathanesi bölümüne geçerek, türkücü Esat Kabaklı'nın türkülerini dinledi. Erdoğan, Kabaklı'dan 'Sarı Gelin' türküsünü isteyince, Kabaklı bu türküyü de seslendirdi.

M.HAMDİ EKİNCİ/İSTANBUL
Başbakan Tayyip Erdoğan, Ordu Dernekler Platformu'nca Bağcılar Spor Salonu'nda düzenlenen '3. Ordulular Sevgi Şöleni'ne katıldı. Ordu'ya havaalanı yapımı için yer tespiti yapıldığının müjdesini veren Erdoğan, Tunus'ta, Mısır'da olaylar olduğunda, halk sokağa döküldüğünde, demokratik haklarını talep ettiğinde, bütün dünya susarken, sessiz, tepkisiz kalırken, kendilerinin çıkıp gerekli değerlendirmeleri, önerileri ve tavsiyelerini samimiyetle dile getirdiklerini ifade etti. Halkın taleplerine, halkın haykırışlarına kulak verilmesi, gecikmiş reformların gerçekleştirilmesi, demokrasi için, özgürlük için adımlar atılması gerektiğini ifade ettiklerini dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti: 'Belirsiz açıklamaların, günü kurtaran geçiştirmelerin, soğuk değerlendirmelerin arkasına sığınmadık; dobra dobra içimizden geçeni, gerçeği, hissiyatımızı dile getirdik. Demokrasiyi kendileri için hak, başkaları için lüks görenlerin tersine, biz herkes için barış, özgürlük ve demokrasi istediğimizi cesaretle seslendirdik. Bugün de, Mısır'ın coşkusunu, heyecanını, Mısırlı kardeşlerimizle paylaşıyoruz."

'KALBİMİZ, DUALARIMIZ MISIR'LA'

Mısır'da statükonun kaybettiğini, değişimin kazandığını belirten Başbakan Erdoğan, "Mısır'da kaybeden baskı, kazanan demokrasidir. Mısır'da kaybeden korku, kazanan cesarettir. İnanıyorum ki, Mısırlı kardeşim, Mısır halkı, geçiş sürecini de başarıyla atlatacak, özgürlükçü, anayasal demokrasiye sahip, çoğulcu ve katılımcı bir idareyi en kısa sürede tesis edecektir. Kalbimiz, hayır dualarımız, desteğimiz Mısır'la olmaya devam edecektir' dedi. Erdoğan, yaşananların, Mısır karşısında sessiz, kalanlara, demokrasiyi kendileri için hak, başkaları için lütuf görenlere ders olmasını diledi.

'Ansiklopedisi yastık altı kitabımdı'

Erdoğan, Ahmet Kabaklı'nın ölümünün 10. yıldönümü çerçevesinde restorasyonu tamamlanan Türk Edebiyatı Vakfı ve Edebiyat Kıraathanesi'nin açılış törenine de katıldı. Erdoğan, bir büyük üstadı, mütefekkiri, bir gönül insanını, merhum Ahmet Kabaklı'yı da vefatının 10. yıldönümünde rahmetle yad ettiğini belirterek, 'Geride bıraktığı onca eserin, yetiştirdiği onca şair ve yazarın yanında, bize miras bıraktığı Türk Edebiyatı Vakfı ve Türk Edebiyatı Dergisi, Ahmet Kabaklı merhumun hatırasının yaşatılmasında eminim ki en güzel vasıtalar olacaktır' diye konuştu. Erdoğan, 'Özellikle gençlik döneminde olmak üzere, kendisinden çok istifa etmiş, kendisiyle de tanışma şerefine erişmiş biri olarak, bir kez daha şahadet ediyor, 'iyi bilirdik' diyorum' dedi. Erdoğan, imam hatip yıllarında 'Türk Edebiyatı Ansiklopedisi'nin edebiyatta yastık altı kitabı olduğunu, her an müracaat ettiği kaynağın bu kitap olduğunu belirterek, 'Eminim ki ismi edebiyatta Türkçe ile mücadele ile fikirle her daim yan yana anılacaktır. Merhum hocamız bu toprakların kültürü ve fikir hayatımıza çok önemli katkıları olan pek çok eser vermiş bir aydındır" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.