Kayseri Şeker Fabrikası'ndaki yolsuzluk miktarı 132 milyon lira?

Kayseri Şeker Fabrikası'ndaki yolsuzluk miktarı 132 milyon lira?
 Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu...

 

Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık'ın fabrikayı 132 milyon lira zarara uğrattığı ortaya çıktı.

Önceki gün İspanya'ya gitmek üzereyken lüks bir otelde yakalanan Özışık'ın fabrikadaki makam odasında arama yapıldı. Aramada polislerin gizli kamera ve gizli ses kayıt sistemi buldukları ileri sürüldü. Gizli kameranın Özışık'ın makam odasında bulunan kadın çiftçi heykelinin gözüne özel olarak yerleştirildiği ortaya çıktı. Özışık'ın, bu kamera aracılığıyla makam odasında yaptığı bazı görüşmeleri kayıt altına aldığı iddia ediliyor. Yine makam odasının arkasında bulunan dinlenme odasındaki masa altında ses kayıt sistemi bulundu.

Savcılığın başlattığı soruşturma kapsamında şu ana kadar 30 kişi gözaltına alındı, 80 kişinin de ifadesine başvuruldu. İfadesine başvurulan kişilere, daha önce tehdit edilip edilmedikleri soruldu. Vedat Ali Özışık'ın sevgilisi olduğu iddia edilen Fulden Uras da polise ifade verdi. Avukatıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gelen Uras, gazetecilerin sorularını cevapladı. Özışık'ı yaklaşık 10 senedir tanıdığını söyleyen Uras, hakkında hiçbir suçlama bulunmadığını ve tanık olarak ifade verdiğini anlattı. Soruşturmanın Kayseri Şeker Fabrikası'nda inceleme yapan Sanayi ve Ticaret Bakanlığı müfettişleri ile Maliye Bakanlığı yetkililerinin 2 ay önce tamamladığı çalışma sonrasında başlatıldığı öğrenildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.