Kaymakam: Beni Köylü Korudu..

Kaymakam: Beni Köylü Korudu..
Şırnak'ın Uludere ilçesi Irak sınırı kesiminde ölen 35 kişi için Gülyazı köyünde kurulan taziye çadırını ziyaret eden Kaymakam Naif Yavuz, dövüldü. BDP...



Şırnak'ın Uludere ilçesi Irak sınırı kesiminde ölen 35 kişi için Gülyazı köyünde kurulan taziye çadırını ziyaret eden Kaymakam Naif Yavuz, dövüldü.

 

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ın 35 kişinin hayatını kaybetmesinden hükümeti sorumlu tutması ve bakanlara ?sakın ha gelmeyin, olaylar çıkar? demesi provokatörleri cesaretlendirdi.

Uludere'ye bağlı Gülyazı köylülerinin Irak sınırında ?PKK'lı zannedilerek? uçaklarla bombalanması neticesinde 35 köylünün hayatını kaybetmesinin yankıları sürüyor. Bu acı kayıp nedeniyle ortaya çıkan tansiyonun düşürülmesi için çaba gösterilirken, PKK ve BDP olayı tahrikte ısrarlı. BDP'lilerin tahrikleri neticesinde yükselen gerginlik olumsuz vukuatlara yol açtı. Dün bunun en somut örneği yaşandı. Tahrik edilen kişiler devleti temsil eden kaymakamı linç etme girişiminde bulundu.


 

ULUDERE KAYMAKAMINA ŞOK SALDIRI


Irak sınırında meydana gelen olayda hayatını kaybedenler için Gülyazı köyündeki taziye çadırını ziyaret eden Uludere Kaymakamı Naif Yavuz, bir grup tarafından darp edildi. Kaymakam Yavuz, beraberinde birkaç kişi ile birlikte Irak sınırında meydana gelen olayda hayatını kaybeden 35 kişinin yakınlarına başsağlığı dileğinde bulunmak için Gülyazı köyüne geldi. Bu sırada kurulan taziye çadırına giren Yavuz, içeride bulunan bir grubun saldırısına uğradı. Çadırdaki diğer vatandaşların müdahalesiyle dışarı çıkarılan Yavuz, dışarıda bulunan başka bir grup tarafından da darp edildi. Kaymakam Yavuz taşlı ve sopalı saldırı sonucu hastanelik oldu.


Müessif olayın meydana gelmesine Barış ve Demokrasi Partisi Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ın tahrik içerikli konuşması neden oldu. Taziye nedeniyle ile gelen Kaplan, bakanları Gülyazı köyüne geleceği haberini duyduktan sonra 35 kişinin hayatını kaybetmesinde sorumlunun hükümet olduğunu iddia ederek, ?Korkunç bir durum, korkunç bir provokasyon söz konusu. Bu öfkeyi durduracak gücümüz yok. Halkın acısı yeniyken, taziyesi devam ederken devletin görevi gelip gösteri yapmak değildir. Hükümeti uyarıyorum, Beşir Atalay'ı uyarıyorum, Şırnak Valisini ve Emniyet Müdürünü uyarıyorum. Aileler sizi kabul etmek istemiyor. Konvoylarınızı yollardan çekin. Olayın faillerini bulun, tüm detaylarını ortaya çıkarın? dedi.


KÖYLÜLER KURTARDI


Şırnak'ın Uludere Kaymakamı Naif Yavuz, başsağlığı dileklerini iletmek için gittiği Gülyazı köyündeki taziye çadırının önünde linç edilmek istendi. Tekme tokatlı ve taşlı saldırıdan kaymakam Yavuz'u köylüler kurtardı. Yavuz'un korumaları da yaralandı. Köylülerin müdahalesi ile kurtarılan Kaymakam Yavuz, yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki petrol istasyonuna sığındı. Daha sonra ortalığın yatışması üzerine Kaymakam Yavuz ambulansla bölgeden uzaklaştırıldı. Muş doğumlu olduğu öğrenilen ve 2010 yılında Uludere'ye atanan Kaymakam Yavuz'un evli ve 3 çocuk babası olduğu öğrenildi.

DUYARLI VATANDAŞLAR KURTARDI


Kaplan'ın bu sözlerinin ardından Gülyazı'ya gelen Uludere Kaymakamı Yavuz, tahrikle patlamaya hazır bombaya dönüşen gençlerin hedefi oldu. Olay kontrolden çıktı. ellerinden taş ve sopa bulunan pek çok genç Kaymakama saldırdı. Olaya müdahale eden vatandaşların önlemiyle kurtarılan Kaymakam Yavuz, yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki petrol istasyonuna götürüldü. Toplanan kalabalığın istasyonuna girme girişimine bazı vatandaşlar izin vermedi. Olayın oldukça tehlikeli boyutlara vardığını gören Hasip Kaplan ise önceki tahrik edici konuşmalarının aksine bu sefer grubun sakinleşmesi için anonslar yaptı. Ancak iş işten geçti. Kaymakam hastanelik edilecek şekilde dövüldü. Yavuz daha sonra olay yerine gelen bir ambulansla alınarak bölgeden uzaklaştırıldı. Şırnak Askeri Hastanesi'ne kaldırılan Yavuz'un sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Şırnak'a giden bakanlar da hastaneye giderek kaymakama geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.


MEYDAN PKK'YA KALDI


Taziye çadırındaki çirkin saldırıya yapılan tahrikler zemin hazırladı. Öyle ki 35 kişinin ölümünde devlet daha önceki olaylarda olduğu gibi hızlı müdahale edemedi. Mardin'ın Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge Köyü'nde 44 kişi öldürüldüğünde dönemin İçişleri Bakanı Beşir Atalay aynı gece olay yerine giderek anlık açıklamalarla kamuoyuna bilgilendirmişti. Ancak bu olayda geç kalındığı için Şırnak'ta meydan PKK'ya kaldı. PKK'lı sempatizanlar ölenlerin cenazelerinin taşınması sırasından itibaren başlayarak Abdullah Öcalan lehine sloganlar attılar ve tabutlara PKK bayrağı sararak olayı propaganda malzemesine dönüştürdüler. Oysa devlet ilk baştan itibaren müdahalede bulunsaydı söz konusu sempatizanlar bu kadar rahat hareket etmeyeceklerdi.


MİSAFİRİ DÖVMEK KÜRT TÖRESİNE AYKIRI


Yine bununla beraber PKK ortaya çıkmış boşluğu doldurmak için elinden geleni yapıyor. İşi kaymakamı linç etmeye kadar götüren kitle Kürt gelenek, görenek ve töresine aykırı hareket ediyorlar. Oysa Kürtlerin töresinde taziye evine gelen hiç kimseye kırıcı laf bile söylenmez. Zaten acılı aileler kendi yüreklerine düşen ateşi söndürme derdindeyken çevreden gelen ve Öcalan ile PKK propagandası yapanlar, Kürt töresini de ihlal ederek olayı farklı yönlere götürmeye çalışıyorlar. Örgüt ve sempatizanları acıyı sömürü malzemesi yapmanın çabasını açık şekilde gösteriyorlar. Türkiye'dekiler sokakları savaş alanına çevirmeye gayretine hız verirken PKK adına birbiri ardına açıklamalar yapan Cemil Bayık ve Murat Karayılan ise bütün herkesin savaş vermesi gerektiği yönünde çağrılarda bulundular.


ATALAY, YARALI KAYMAKAMI ZİYARET ETTİ


Son olarak Meclis kürsüsünde bardak kırarak AK Parti grubuna atmasıyla gündeme gelen BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, provokasyonlarına dün de devam ederek olayların fitilini ateşledi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, yaralı kaymakamı hastanede ziyaret etti.


ULUDERE KAYMAKAMI LİNÇ GİRİŞİMİNİ ANLATTI


"Bana saldıranlar Uludereli değil"


Irak sınırındaki olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye ziyaretinde bulunduğu sırada darp edilen Uludere Kaymakamı Naif Yavuz, kendisine saldıranların Uludereli olmadığını belirterek, "Bir saat içeride kaldım. Vatandaşlar beni bağrına bastı. Vatandaşların bağrına basması başkalarını rahatsız etmiştir" dedi.

Gülyazı Köyü'nde taziye çadırına giden ve bir grup taraf ından darp edilen Kaymakam Yavuz'ın tedavisi Şırnak Asker Hastanesi'nde sürüyor.


Başından ve yüzünden yaralandığı gözlenen Naif Yavuz, olay ve sonrasında yaşadıklarını AA muhabirlerine anlattı.


Kendisine saldıranların cenaze sahipleri olmadığını vurgulayan Yavuz, "Hatta, cenaze sahiplerinden bana bir haber geldi; 'Kaymakama yapılan bu saldırı, bir önceki saldırıdan daha çok bizi rencide etmiştir. Çok daha üzmüştür' diye. Cenaze sahipleri beni aradılar. Üzüntülerini dile getirdiler" diye konuştu.


Naif Yavuz, saldırganlara karşı kendisini köylülerin koruduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:


"Ben bir saat içeride kaldım. Vatandaşlar beni bağrına bastı. Vatandaşların bağrına basması başkalarını rahatsız etmiştir. Cenaze sahipleri beni bağrına bastı. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Bana saldıranlar asla ve asla cenaze sahipleri değildir. Beni orada koruyan da köylünün kendisidir. Bana vuranların hiçbiri Uludereli değildir. Dışardan gelen provokatörlerdir."


Türkiye

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.