Kardemir Karabükspor galibiyeti hatırladı

Kardemir Karabükspor galibiyeti hatırladı
Kardemir Karabükspor, lig'in 20. haftasında sahasında konuk ettiği Aytemiz Alanyaspor'u 1-0 yenmeyi başardı.

KARABÜK

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Kardemir Karabükspor, sahasında Aytemiz Alanyaspor'u 1-0 yendi.

Kardemir Karabükspor cephesi

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında konuk ettiği Aytemiz Alanyaspor'u 1-0 yenen Kardemir Karabükspor'un teknik direktörü Levent Açıkgöz, iyi mücadele ettiklerini ve istedikleri sonucu aldıklarını söyledi.

Açıkgöz, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, iyi bir mücadele ortaya koyduklarını ifade etti.

Devre arası bazı sıkıntılar yaşadıklarını, ligin ikinci yarısına da iyi başlayamadıklarını belirten Açıkgöz, "İki maçta iki mağlubiyet aldık. Yeni kurulan bir ekibiz. Fazlasıyla oyuncumuz gitti, karşılığında oyuncularımız geldi. Beraber çalışma olanağı da yavaş yavaş buluyoruz. Bundan sonra inşallah daha iyi olacak. Bu galibiyette oyuncularımın istek ve arzularını gördünüz." diye konuştu.

Sonuç ne olursa olsun, oyuncularının sahadan başları dik ayrılacağını söylediğini aktaran Levent Açıkgöz, şunları kaydetti:

"Bunu Medipol Başakşehir maçında maalesef gösteremedik ama böyle bir morale ihtiyacımız vardı. O karakteri de bugün gösterdiler. Yapabilecekleri şeyleri gördüler, inandılar. Bundan sonraki maçlarda da aynı mücadeleyle devam edeceğiz. Başından sonuna kadar oyuna hakim olan bizdik. İlk yarı kendi hatamızdan rakibe 1-2 fırsat verdik ama genel anlamda oyuncularımın hepsi istek ve arzulu oynadı. Neticeyi de aldık."

Aytemiz Alanyaspor cephesi

Aytemiz Alanyaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, ortaya koydukları performansın yetersizliğinden yakındı. 

Kardemir Karabükspor'un çıkış aradığına dikkati çeken Karaman, "Her iki takım adına, futbol adına, fazla bir şey yok. Topa sahip olduğumuzda çok pas hatası yapmamız, oyuna ağırlığımızı koymamızı engelledi ve bu, yenilginin en büyük faktörlerinden de biri oldu." şeklinde görüş belirtti.

İlk yarıda Emre Akbaba ve Junior Fernandes'in net pozisyonları olduğunu dile getiren Karaman, "Onlardan biri gol olsa, oyunun gidişatı farklı yöne gelebilirdi. Golü atanın galip geleceği bir maçtı. Gol yediğimiz pozisyonda da hatalı bir duruşumuz var. Nihayetinde kötü oynayıp, mağlubiyeti hak ettiğimiz bir maç oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Maçtan dakikalar

7. dakikada Kardemir Karabükspor'un gelişen atağında, ceza sahasında topla buluşan Ergin Keleş şutunu çekti. Top, kaleci Riou'dan döndü, savunma meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

14. dakikada Aytemiz Alanyaspor serbest vuruş kazandı. Serbest vuruşta top, ceza alanındaki Sackey'in önünde kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda, meşin yuvarlak auta çıktı.

26. dakikada misafir takımın gelişen atağında, Villafanez'in pasında topla buluşan Junior Fernandes, ceza sahasına girerek şutunu çekti. Kaleci Çağlar Şahin Akbaba iki hamlede topu kontrol etti.

35. dakikada Kardemir Karabükspor'un gelişen atağında, Osman Çelik'in ceza sahasına gönderdiği topu kontrol eden Kravchenko, şutunu çekti. Meşin yuvarlak üstten auta gitti.

41. dakikada ev sahibi takımın sol kanattan gelişen atağında, ceza sahasına giren Alexe, sol çaprazdan şutunu çekti. Meşin yuvarlak kaleci Riou'da kaldı.

Karşılaşmanın ilk yarısı, golsüz tamamlandı.

46. dakikada Aytemiz Alanyaspor'un sol kanattan gelişen atağında, Nsakala'nın pasında altıpas içinde topla buluşan Emre Akbaba, sol çaprazdan şutunu çekti. Kaleci Çağlar Şahin Akbaba meşin yuvarlağı kontrol etti.

79. dakikada Kardemir Karabükspor öne geçti. Ev sahibi takımın kullandığı köşe vuruşunda savunmanın uzaklaştırmaya çalıştığı top kısa düştü. Kafalardan seken topa son olarak Alexe kafayı vurdu. Meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0

90. dakikada Aytemiz Alanyaspor'un sol kanattan gelişen atağında, Nsakala ceza sahasına ortasını yaptı. Welinton'un kafa vuruşunda, top üstten auta çıktı.

Karşılaşma, Kardemir Karabükspor'un 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

Bu sonuçla Kardemir Karabükspor, ligde 11 maç sonra 3 puan kazandı.

Muhabir: Ersin Turan,Ahmet Özler

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.