Karate 1 Premier League'de Türkiye 3. oldu

Karate 1 Premier League'de Türkiye 3. oldu
İstanbul'da düzenlenen Karate 1 Premier League'de Türkiye toplam 17 madalya kazanarak, genel sıralamada Fransa ve Mısır'ın ardından üçüncü oldu.Turnuvanın...



İstanbul'da düzenlenen Karate 1 Premier League'de Türkiye toplam 17 madalya kazanarak, genel sıralamada Fransa ve Mısır'ın ardından üçüncü oldu.

Turnuvanın ikinci gününde 67 kiloda Ömer Kemaloğlu altın madalya kazandı.

Dünyanın en iyi karatecilerinin mücadele ettiği Karate 1 Premier League'in İstanbul ayağı sona erdi. 39 ülkeden toplam 385 sporcunun katıldığı turnuvada toplam 17 madalya kazanan Türkiye, Fransa ve Mısır'ın ardından genel sıralamada üçüncü sırayı aldı.

Bağcılar Olimpik Spor Salonu'ndaki turnuvanın ikinci gününde erkek-bayan takım kata maçlarıyla birlikte bayanlar kumite 50, 55 kg ve erkekler kumite 60, 67 kg müsabakaları yapıldı. Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe, İstanbul Gençlik Hizmetleri Müdürü Adnan Kuzu ve ASKİ Spor Kulübü Başkanı Mehmet Ayhan'ın da izlediği organizasyonu son gününde Türk karateciler 1 altın, 1 gümüş ve 6 bronz madalya kazandı.

67 kiloda Ömer Şişmanoğlu, finalde Fransız Freddy Ichane'yi hakem kararıyla 5-0 yenerek altın madalya kazandı. Erkekler kumite 60 kiloda İsmail Arapoğlu, Mısırlı rakibi Mohammed Aly'e 2-0 kaybederek gümüş madalyada kaldı.

Erkekler katada iki ayrı takımla iki bronz madalya kazanan Türkiye, bayanlarda da Rusya ile üçüncülüğü paylaştı. Bayanlar 55 kiloda yarı finalde Fransız rakibi Alexandra Rechia'ya faul yaptığı gerekçesiyle maçı kaybeden Avrupa Şampiyonu Serap Özçelik ile Asunur Yıldırımer üçüncülük kürsüsüne çıktılar. Erkeklerde ise 60 kiloda Eyüp Güler de üçüncü oldu.

Turnuvanın ilk gününde de 1 altın, 1 gümüş ve 7 bronz madalya kazanan Türkiye, turnuvayı toplam 17 madalya ile tamamladı.

İstanbul'da ilk kez düzenlenen turnuvada dereceye girenlere madalyaları Dünya Karate Federasyonu Başkanı Antonio Espinos, Dünya Karate Federasyonu Genel Sekreteri George Yerolimpos ve Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan tarafından verildi.

Turnuvada kategorilerinde birinci olanlar 500, ikinciler 300, üçünücüler ise 150'şer euro para ödülü aldılar.

TOPLU SONUÇLAR

BAYANLAR TAKIM KATA
1- Endonezya
2- Mısır
3- Türkiye B- Türkiye A

ERKEKLER TAKIM KATA

1- Endonezya
2- Mısır
3- Rusya- Türkiye B

KUMİTE

Bayanlar 50 kg.
1- Bettina Plank (Avusturya)
2- Alexandra Recchia (Fransa)
3- Serap Özçelik (Türkiye)- Asunur Yıldırımer (Türkiye)

Bayanlar 55 kg.

1- Lucie Ignace (Fransa)
2- Aya Zeinhom (Mısır)
3- Jacqueline Factos (Ekvator)- Natasa Ilievska (Makedonya)

Erkekler 60 kg.

1- Mohammad Aly (Mısır)
2- İsmail Arapoğlu (Türkiye)
3- Eyüp Güler (Türkiye)- Andrey Aktauov(Kazakistan)

Erkekler 67 kg.

1- Ömer Kemaloğlu (Türkiye)
2- Freddy Ichane (Fransa)
3- Mathieu Cossou (Fransa)- William Rolle (Fransa)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.