Karakuş 1 Mayıs İşçi Bayramınedeniyle yayınladığı mesaj

Karakuş 1 Mayıs İşçi Bayramınedeniyle yayınladığı mesaj
Karakuş??İşçi Sınıfının Bayramı Kutlu olsun??CHP Seyhan İlçe Başkanı Reşit Karakuş 1 Mayıs İşçi Bayramınedeniyle yayınladığı mesajda emekçilerin...



Karakuş??İşçi Sınıfının Bayramı Kutlu olsun??

CHP Seyhan İlçe Başkanı Reşit Karakuş 1 Mayıs İşçi Bayramınedeniyle yayınladığı mesajda emekçilerin bayramını kutladı.

Karakuş yayınladığı mesajda şunları söyledi??10 yıllık AKP iktidarında emeğin kazanılmış haklarına yönelik saldırıların her geçen gün arttığı bir süreci yaşamaktayız. Emperyalizmin Ortadoğu'daki politikalarına paralel olarak, AKP Hükümeti emekçi sınıfların sömürüsünü derinleştirdiği ve sermaye egemenliğine dayalı bir politikayı da en acımasız bir şekilde uygulamaya devam etmektedir.

AKP Hükümeti döneminde; kıdem tazminatının kademeli olarak kaldırılması, Özel İstihdam Bürolarının kölelik büroları haline getirilmesi, taşeronluğun, güvencesiz ve kuralsız esnek çalışmanın "Ulusal İstihdam Stratejisi" adı altında yaygınlaştırılması, emekçiler için yıkıcı sonuçlar doğurmuştur. Son 10 yılda korumasız ve güvenliksiz bırakılan işyerlerinde yaşanan iş cinayetlerinde büyük artış yaşanmaktadır. İş güvencesinden yoksun bir kamu istihdamı oluşturulmak istenmesi siyasal iktidarın uyguladığı baskıcıpolitikaların en büyük göstergesidir.

CHP olarak tüm yurttaşlarımıza çağrımız; 1886 yılında olduğu gibi sınıf dayanışmasının öne çıkarılacağı; sömürgeciliğe karşı bağımsızlık bayrağının dalgalandırılacağı; emperyalizme karşı dayanışma içinde olacağımız gündür

CHP Adana İl, İlçe Yöneticileri ve tüm üyelerimizle beraber 1 Mayıs 2013 Çarşamba günü emekçilerle beraber alanlarda olacağız.

-Cumhuriyet ve emek karşıtı anayasaya hayır demek için

-Emekçilerin grevli toplu sözleşme hakkına evet demek için

-Tutuklu bulunan gazeteci ve milletvekillerinin özgürlüğe kavuşması için

-Sözleşmeli Personel statüsü ve kölelik düzeni olan taşeron işçiliğe karşı durmak için

-İş cinayetlerine hayır demek için

-Özelleştirmeye dayalı talan ekonomisine hayır demek için

-Bağımsız yargı için

-Ülkemizi parçalama projesine hayır demek için

-Komşu ülkelerle savaşa hayır demek için

CHP Seyhan İlçe Örgütü olarak, 1 Mayıs 1977 İstanbul Taksim Meydanında katledilen emekçileri bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz. Yaşasın 1 Mayıs, Yaşasın işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.